„Leszek én még a Liverpool csatára!"

Vágólapra másolva!
2009.09.22. 07:39
Címkék
Eddig remekül megy Németh Krisztiánnak az AEK Athén színeiben: a sárga-feketék magyar légiósa a Jannina elleni góljával a hétvégén megszerezte az első görög bajnoki találatát, szerdán nagy derbi vár rá az Olympiakosz ellen – majd jön az újabb megmérettetés az U20-as válogatottal az egyiptomi vb-n. Ami a nemzeti csapatnak is fontos lehet: az ifjú támadó nagyon jól érzi magát, és örül, hogy végre bizalmat kap.

 

Németh (jobbra) a Jannina ellen: a görög lapok a mezőny legjobbjának tartották (Fotó: Imago)
Németh (jobbra) a Jannina ellen: a görög lapok a mezőny legjobbjának tartották (Fotó: Imago)

„Örülök, hogy tetszett a gólom, viszont jobban örültem volna, ha győzünk. Ez ugyanis megnyerhető meccs volt. Szerdán játszunk majd az Olympiakosz ellen rangadót, és sokkal jobban mutatna a tabella, ha százszázalékos mérleggel futhattunk volna neki annak a meccsnek" – mondta Németh a Nemzeti Sportnak.

 

 

„Nem lehetek elégedett, tényleg nyernünk kellett volna. Vezettünk egy nullára, számtalan helyzetet dolgoztunk ki, tőlük kiállítottak egy embert, ám ahelyett, hogy biztossá tettük volna a győzelmünket, a védőink és a kapusunk rossz kommunikációjának következtében kiegyenlítettek" – tette hozzá.

A görög sajtóban a tréner, Dusan Bajevics éles kritikákat kapott Németh lecserélése miatt; több lap is a forduló válogatottjába tette az egy ziccert is kihagyó magyar csatárt, aki szerdán az Olympiakosz ellen ízelítőt kap a valódi athéni derbihangulatból. Bár már vannak tapasztalatai a görög buzdításról...

„Már eddig is nagyon jók a tapasztalataim arról, ahogyan Görögországban szurkolnak a drukkerek. Aki teheti, jöjjön ki egy itteni rangadóra, szerintem semmi máshoz sem hasonlítható élménnyel gazdagodik. Az is csodálatos, ahogyan az Anfield Roadon énekelnek a fanatikusok, de higgye el, az semmi ehhez a kórushoz mérten."

A pireusziak elleni csúcsmeccs után repülőre ül Németh, és csatlakozik a magyar U20-as válogatotthoz, amely a világbajnokságon először Honduras ellen lép pályára. A csatár szerint alapkövetelmény a folytatás kiharcolása.

„Tovább kell jutnunk, aztán majd meglátjuk, ki lesz az ellenfél az egyenes kieséses szakaszban. Tudom, sokan úgy gondolják, az Arab Emírségek, Honduras és Dél-Afrika könnyen legyőzhető a csoportkörben, de ez nem így van, ma már egyáltalán nincsenek könnyen verhető riválisok."

És a Liverpool? Németh Krisztián szerint a görög élvonal nem visszalépés, de ígéri, pályára lép még az Anfielden – és nem ellenfélként.

„Az elmúlt két évben sokat bajlódtam sérüléssel, így most az volt a fontos, hogy játsszam. Liverpoolban erre az idén nem sok esély kínálkozott, ezért jöttem kölcsönbe Görögországba. Nézze meg, David N'Gog, aki a helyemen maradt, eddig egyetlen percet sem kapott. De leszek én még a Liverpool csatára!"


A NÉMETH KRISZTIÁNNAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN, VALAMINT MEGTUDHATJA, MIKÉNT EMLÉKSZIK ELSŐ GÓLJAIRA A CSATÁR!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik