Eurofutball: Nikolicsék kiestek a kupából; fontos gól Mervótól

Vágólapra másolva!
2016.08.10. 23:13
null
Mervó Bence gólt szerzett, a Slask túlórás meccsen jutott tovább (Fotó: przegladsportowy.pl
Mervó Bence gólja is kellett ahhoz, hogy a Slask Wroclaw szerdán legyőzze másodosztályú ellenfelét a labdarúgó Lengyel Kupában, és bejusson a legjobb tizenhat közé. A Legiának nem sikerült ilyen jól a szerda: kikapott, és kiesett a sorozatból.

Nikolics Nemanja közeli lövésével a Legia 2–0-ra vezetett a Górnik Zabrze vendégeként, kapusa büntetőt is védett, csakhogy a hazaiak a második félidő derekára így is egyenlítettek, és a hosszabbításban kicsikarták a továbbjutást érő 3–2-es győzelmet.

Mervó Bence a 31. percben fejjel szerzett vezetést a Slasknak, ám a továbbjutáshoz hosszabbítás kellett – a portugál Alvarinho a 109. percben döntött. Mervó az első gólját szerezte tétmeccsen ebben a szezonban. Gosztonyi András nem játszott a wroclawiaknál.

Gyurcsó Ádám a második félidőt töltötte a pályán a Pogonban, amely sima idegenbeli sikerrel jutott tovább. A harmadik gólt a magyar légiós készítette elő.

LENGYEL KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Sandecja Nowy Sacz (II. oszt.)–Slask Wroclaw 1–2, h. u.
Jastrzebie (IV.)–Radomiak Radom (III.) 2–1
Kalisz (IV.)–Pogon Szczecin 0–4
Bytovia Bytów (II.)–Zaglebie Lubin 1–0
Chojniczanka (II.)–Stal Mielec (II.) 2–0
Górnik Zabrze–Legia Warszawa 3–2, h. u.

SVÁJC. A nyáron kölcsönvett Vécsei Bálint először volt kezdő bajnoki meccsen a Luganóban, csapata 3–1-re verte a Siont, és négy forduló után ötvenszázalékos teljesítménnyel a negyedik helyen áll.

HORVÁTORSZÁG. A Hajduk Split hazai pályán katasztrofális, 4–0-s vereséget szenvedett legnagyobb riválisától, a Dinamo Zagrebtől a 4. forduló rangadóján. A bajnokságban eddig százszázalékos Hajduk a nyáron igazolt Futács Márkó nélkül lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik