Légióssors: Hiszek benne, hogy a hibák erősebbé tettek – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 12:04
null
Bogdán Ádám hisz benne, hogy a hibák erősebbé tették (Fotó: Action Images)
Bogdán Ádám biztos abban, hogy megkapja az esélyt az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságba (Championship) feljutó Wigannél arra, hogy kezdő kapus legyen. A Liverpool kölcsönadott magyar kapusa nem tartja visszalépésnek a Championshipbe kerülést, úgy véli, a küzdelmekkel teli időszakban felnőtté vált, és hisz benne, hogy a hibák erősebbé tették.

 

– Előrelépett vagy visszalépett?
– Ha a Liverpoolban hétről hétre játszanék, a másodosztály visszalépés lenne. Ahhoz képest azonban, hogy ott harmadik számú kapus lennék, előrelépés – mondta Bogdán Ádám a Nemzeti Sportnak.

Egyértelmű volt a választás?
– Kerestek máshonnan, más országból is, de várható volt, hogy elsősorban abból a körből figyelnek rám, ahol a legjobban ismernek, így a Championship a helyzetemben reális folytatási lehetőségnek számított. Fontos, hogy a szerződésem megmaradt a Liverpoollal, az egyéves kölcsönadás után további két évig köt a megállapodásom a klubhoz. Az előző idény nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. Most mindennél lényegesebb, hogy védjek.

– Megváltoztatta a zaklatott, küzdelmekkel teli időszak?
– Felnőtté váltam. Tudom, ez nagy szó, és benne van a nehézség is. Korábban nem éltem meg olyasmit, hogy hátrébb sorolnak egy csapatnál, vagy hogy az edzőm nem látja bennem azt, amit én gondolok magamról. Átestem rajta. Ha nem is fatalistává, de belátóbbá lettem. Másként nézem a világom, ott a kislányom, a feleségem, megtanultam látni a nagy képet.

– Most, hogy lezárult a liverpooli fejezet, miként értékeli az ottani idényét?
– Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor megérkeztem a Boltonhoz, és az első szezonomat töltöttem Angliában. Nagy klubhoz kerültem. Minden új volt, más, mint amit addig megszoktam. Lelkiismeretes vagyok, hiszek benne, hogy a hibák erősebbé tettek. Ilyen helyzetben lényeges, hogy mennyire tudsz nevetni, mennyire tudod öniróniával kezelni a helyzetet. Tapasztaltam sok szépet, tizenegyeseket védtem ki, részt vettem az ázsiai túrán, átéltem az angol Ligakupa-döntőt.

– Furcsa helyzet: új klubjának kezdő kapusa az előző idényben éppen Jussi Jääskeläinen volt, akivel a Boltonnál éveken át harcolt a csapatba kerülésért. Biztos, hogy most ön lesz az első számú ember a poszton?
– Hogy megkapom az esélyt, afelől nincs kétségem. Ugyanakkor ez futball, semmi sincs garantálva. Tudom, hogy Jääskeläinennek és a harmadik kapusnak, Lee Nichollsnak is ugyanaz a célja, mint nekem. De nemcsak a finn csapattárs ismerős a Wigannél, a klub megvásárolta a Bolton korábbi edzőbázisát, vagyis ugyanott edzek, ahol korábban nyolc éven keresztül. Gary Caldwell menedzserrel pedig még játszottunk egymás ellen, tudja, milyen futballista, milyen ember vagyok.

HAR ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT TUDTA FELDOLGOZNI A WATFORD ÉS AZ EXETER ELLENI POTYA GÓL EMLÉKÉT, ÉS HOGYAN VÉLEKEDIK A MAGYAR VÁLOGATOTT JÖVŐJÉRŐL, KERESSE A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁT, AMELYET MÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELÉHET!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik