Légiósok: visszavonul a 20 éve légióskodó magyar kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.09. 17:45
null
Sáfár Szabolcs visszavonul a nyáron (Fotó: Wikipedia)
A szezon végén befejezi pályafutását Sáfár Szabolcs, az osztrák harmadosztályú SC Ritzing magyar kapusa. A 42 éves kapuvédő elárulta: korábban volt ajánlata a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbachtól, amely utóbb meggondolta magát.

 

 

 

„A meccsek után nagyon fáradtnak érzem magam, a regeneráció egyre több időt vesz igénybe, viszont még mindig egészséges vagyok. Ennek ellenére a nyáron befejezem pályafutásom – idézi a spox.com Sáfár Szabolcsot. – Korábban már többször terveztem ezt, de most már tényleg eljött az ideje. Fizikailag évről évre nehezebb, ráadásul az Austria-akadémián kapusedzőként is dolgozom. Szeretnék most már erre koncentrálni."

Sáfár Szabolcs arról is beszélt, hogy 15 évvel ezelőtt volt egy ajánlata a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbachtól, ám vállsérülést szenvedett, így a Bundesligában szereplő klub visszakozott.

„Szörnyű volt... A Gladbach ajánlata volt a legnagyobb esélyem, hogy a német Bundesligában játszhassak. Az idő is optimális lett volna a váltásra, 27 éves voltam. A Szpartak Moszkvába igazoltam végül, de bíztam benne, hogy még lesz esélyem európai topligában bizonyítani" – idézte fel a rossz emlékeket a Vasas korábbi kapusa.

Az Austria Wien akadémiáján dolgozó kapus az U15-ös, U16-os és U18-as korosztályok kapuvédőivel foglalkozik. Sáfár Szabolcs 1997-ben állt légiósnak, az Austria Salzburg (ma Red Bull Salzburg) kapusa lett, amelynek színeiben közel 200 bajnokin állt a kapuban. Később megfordult a Szpartak Moszkvában, az Austria Wienben – amellyel osztrák bajnok és négyszeres kupagyőztes lett – és a Wacker Innsbruckban is, 2014 óta a harmadik ligás SC Ritzing (Récény) kapuvédője.

A magyar válogatottban 14 alkalommal szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik