Légiósok: Vécseiék régóta vártak erre a győzelemre

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 21:50
null
Vécsei Bálinték megtörték az átkot (Fotó: FC Lugano Facebook)
Ebben az idényben először nyert bajnoki mérkőzést hazai pályán a három magyar légióst foglalkoztató Lugano: a ticinói csapat 1–0-ra verte meg a Servette-et a svájci labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

Kecskés Ákos és Vécsei Bálint végigjátszotta a mérkőzést a luganói csapatban, az egyetlen gól előtti akciót (48. perc) Vécsei bedobása indította, és Carlinhos közeli lövése fejezte be. A csapat harmadik magyarja, Holender Filip kispados volt, nem lépett pályára.

A Lugano az első hazai győzelmét könyvelte el ebben a bajnokságban, noha ez már a nyolcadik meccse volt saját közönsége előtt. Az utóbbi négy forduló összesített mérlege ennél azért biztatóbb: három győzelem, egy vereség.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
16. FORDULÓ

Lugano–Servette 1–0
Basel–Young Boys 3–0
Luzern–St. Gallen 1–4
Az élcsoport: 1. Young Boys 34 pont, 2. Basel 33, 3. St. Gallen 32, …5. Servette 21, …7. Lugano 19

 

AUSZTRIA. A Szoboszlai Dominiket 67 perc erejéig bevető Salzburg egymás után másodszor játszott döntetlent a bajnokságban, de első helyét így is megőrizte, mert a kétpontos hátrányban lévő LASK kiütéses vereséget szenvedett hazai pályán Szántó Tamás csapatától, a Rapidtól (4. hely).

16. FORDULÓ
Admira–Red Bull Salzburg 1–1
Salzburg: Szoboszlai Dominik kezdett, a 67. percben lecserélték.
LASK Linz–Rapid Wien 0–4
Rapid Wien: Szántó Tamás nem volt kerettag.

 

CIPRUS. Négy gólt szerzett Szalai Attilával a soraiban az Apollon, és négyes bajnoki veretlenségi sorozata birtokában feljött a negyedik helyre.

11. FORDULÓ
Apollon Limassol–Nea Szalamisz 4–1
Apollon: Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést.

 

GÖRÖGORSZÁG. Hat forduló óta őrzi veretlenségét Korhut Mihály csapata, az Arisz (7. hely), igaz, ezúttal csak döntetlenre futotta erejéből. Az Atromitosz (9. hely) továbbra is kínlódik, Megyeri Balázzsal a soraiban csak megszorítani tudta a Xanthit.

12. FORDULÓ
Arisz–Lamia 1–1
Arisz: Korhut Mihály végigjátszotta a mérkőzést.
Xanthi–Atromitosz 1–0
Atromitosz: a kaput Megyeri Balázs őrizte, Ugrai Roland nem volt kerettag.

 

UKRAJNA. Idegenbeli győzelmével őrzi második helyét Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev, hátránya két ponttal csökkent is, de a Mariupollal ikszelő Sahtar így is 11-gyel előzi meg.

16. FORDULÓ
Olimpik Doneck–Dinamo Kijev 1–3
Dinamo Kijev: Kádár Tamás végigjátszotta a mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik