HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.17 09:03 Frissítve: 2019.01.17 11:04

Légiósok: váratlan fordulat! Ez állhat a Kleinheisler-ügy hátterében

A Nemzeti Sport Online-on korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy teljes vezetőségcsere megy végbe a kazah bajnok Asztana labdarúgócsapatánál, aminek következtében már koránt sincs annyira jó anyagi helyzetben a klub, mint a korábbi években – úgy tudjuk, ez állhat Kleinheisler László szerződésbontásának hátterében is, mint ismeretes, a középpályás a horvát NK Osijekhez (Eszék) szerződött.

Kleinheisler László többször már nem húzza magára az Asztana szerelését (Fotó: archív)

 

 
Kleinheisler László Eszéken folytatja – hivatalos
Kleinheisler bekerült a klubtörténelem álomcsapatába

A kazah bajnok Asztana 2015 óta folyamatosan bejutott valamelyik európai kupa csoportkörébe, és úgy tűnt, a klubnál bizony kolbászból van a kerítés is, hiszen rendre Nyugat-Európából tudtak légiósokat szerződtetni a vezetők, illetve a legutóbbi két idényben ötmillió euró értékben el is adtak játékosokat. Miközben a hazai bajnokságot 2014 óta mindig megnyerte a klub, idén például utcahosszal, 15 ponttal előzte meg a szintén sok pénzből gazdálkodó Kajrat Almatit (Elek Ákos volt és Eppel Márton jelenlegi klubja).

Ehhez képest most váratlan fordulat állt be a klubnál, ugyanis az eddigi vezetőség nem működteti tovább a klubot, az új pedig a jelek szerint nem tud akkora büdzséből gazdálkodni, mint a korábbi.

Az NSO kazah újságíróktól úgy értesült, hogy az Asztana több játékosának is tartozik, csúsznak a fizetések, egyéb járandóságok. Úgy tudni, ez állhat Kleinheisler László távozásának hátterében is.

Amennyiben egy klubnak hatvan napnál régebbi tartozása van, úgy a szabályok értelmében a labdarúgó feljelentheti a klubot az európai (UEFA), illetve a nemzetközi szövetségnél (FIFA), viszont amennyiben a tartozás a kilencven napot is meghaladta, úgy egyoldalúan szerződést bonthat. Alighanem ez utóbbi helyzet állt elő Kleinheisler esetében, aki felbontotta 2021-ig szóló szerződését és aláírt a horvát NK Osijekhez. Kazah kollégák szerint a hét elején tárgyalt Kleinheisler a klubbal, akkor próbálták rendezni az elmaradások egy részét, de a klub már kifutott az időből. Így pedig éppen aznap váltott klubot, amikor a szurkolók beválasztották minden idők legjobb Asztanájába...

Korábban jeleztük, hogy a középpályás iránt az orosz Zenit is érdeklődött, de úgy tudjuk, hogy Lengyelországból és Olaszországból is hívták a 23-szoros válogatott játékost. Végül azért is választhatta a horvátországi lehetőséget, mert Eszék közel van, ami a válogatottra váró Eb-selejtezők szempontjából is egy fontos tényező, nem fárasztó utazás után kell csatlakozni a csapathoz, másrészt az eszéki klub a hírek szerint már tud hasonló feltételeket garantálni, mint, mondjuk, az Asztana vagy számos nyugat-európai klub. Másrészről Horvátországból még mindig könnyebb idővel külföldre szerződni, mint, mondjuk, Magyarországról.  

Kérdés, milyen válaszlépés várható az Asztanától az egyoldalú szerződésbontás után, a klub csütörtök reggelig még nem kommentálta az ügyet.

 

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.