Légiósok: Uruguayban folytatja a Viditől távozó válogatott védő

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 10:51
null
Vinícius kétszer nyert bajnoki címet Fehérváron (Fotó: Szabó Miklós)
A Fehérvárról kilenc év után távozó, hétszeres magyar válogatott Paulo Vinícius Uruguayban, a Club Nacionalban folytatja pályafutását – minderről az együttes hivatalos Twitter-csatornája adott hírt.

 

A brazil származású játékos 2011-ben érkezett Székesfehérvárra. Kétszer nyert bajnokságot, egyszer Magyar Kupát. Az NB I-ben összesen 197 alkalommal szerepelt, tíz gólt szerzett. Anno szintén Uruguayból érkezett, a CA River Plate játékosa volt.

A védő 2017-ben magyar állampolgársági esküt tett, azóta hétszer szerepelt a magyar válogatottban.

„Szeretném mindenkinek, csapattársaimnak, edzőimnek, a stáb tagjainak és a klubnál dolgozóknak, valamint természetesen a szurkolóknak és a városnak is megköszönni az elmúlt majdnem kilencévet. Soha nem felejtem el az itt eltöltött időt és a közösen elért sikereket” – búcsúzott júniusban 30 évesVinícius a Fehérvár honlapján.

A Nacional beszámolója szerint Vinícius jövő héten érkezik meg a klubhoz, amelynél az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően véglegesítik a papírjait, majd a kötelező karanténidőszak után kezdheti meg a közös munkát új klubjával.

A csapat eddig 47-szer nyerte meg hazája bajnokságát, a jelenlegi kiírásban viszont két döntetlennel és egy vereséggel rajtolt, így csupán a tabella 14. helyén áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik