nemzetisport.hu 2019.06.25 12:26 Frissítve: 2019.06.25 13:13

Légiósok: újabb sztárklubot hoztak hírbe Szoboszlaival – reagált a menedzsere

A piaci hírekkel foglalkozó sport-90.de szerint a Borussia Dortmund is érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt, akivel kapcsolatban a múlt héten az Arsenal lehetséges ajánlatáról írt az angol sajtó. A sajtóhírekre reagált – a Nemzeti Sport Online megkeresésére – a játékos képviselője, Esterházy Mátyás.

Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás ismét hangsúlyozta, a középpályás nem tervez klubot váltani a nyáron (Fotó: Instagram, archív)

 

A sport-90.de szerint a Dortmund is felfigyelt Szoboszlai Dominikra, főképp azt követően, hogy márciustól egyre több lehetőséget kapott a Red Bull Salzburg első csapatában, nagyon dinamikus, meggyőző teljesítményt nyújtott.

SZOBOSZLAI ÜGYNÖKE REAGÁLT A SAJTÓHÍREKRE
 

Az újabb sajtóhírekre Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás reagált is megkeresésünkre.

„A hírt, hogy európai élbajnokságok számos klubja, köztük top klubok is érdeklődnek az ügyfelem iránt, meg tudom erősíteni, de a célunk nem változott, Dominik Salzburgban képzeli el a jövőjét. Szeretne újra bajnokságot nyerni a csapattal, a Bajnokok Ligája csoportkörében minél jobban szerepelni, és a magyar válogatott hasznára lenni. Dominik nagyon jó úton jár, ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ez a magyar futball globális és Dominik személyes érdeke is.” 

Hozzáteszik, hogy időközben a középpályás becsült értéke 12 millió euróra emelkedett (a Transfermart.de piaci portál szerint), és 2022-ig szerződést is hosszabbított, ami miatt nem tűnik olcsónak a megszerzése. Viszont a cikk felsorolja a Dortmund eddigi, nyári igazolásait is, amiből jól látszik, hogy a bajnoki címre törő klubnál nem sajnálják a pénzt erősítésre, hiszen 127.5 millió eurót fizetnek ki a Mats Hummels (Bayern München), Nico Schulz (Hoffenheim), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Julian Brandt (Leverkusen), Paco Alcácer (FC Barcelona) ötös fogatért.

Ugyanakkor felsorolják a Szoboszlai iránt érdeklődő sztárklubok sorát is az Arsenaltól kezdve a Bayern Münchenen, a Bayer Leverkusenen és az RB Leipzigen át a Juventusig – érzékeltetve, hogy nem lenne könnyű a szerződtetése, ha a BVB valóban szeretné átigazolni a középpályást.

A spox.com eközben arról ír, még a múlt héten megjelent, lehetséges Arsenal-ajánlat kapcsán, hogy becslésük szerint 17 millió euróért vásárolhatná meg a londoni klub a négyszeres magyar válogatott középpályást, de várhatóan addig nem engedi el a Red Bull Salzburg, amíg a Bajnokok Ligájában szerepel a csapat. Mint ismert, a salzburgiak a BL csoportkörében játszanak az ősszel.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.