Légiósok: újabb győzelem, Beséék a feljutásért játszhatnak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 23:53
Bese Barnabás csapata, a Le Havre hazai pályán 2–0-ra legyőzte a sereghajtó Tours-t a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) utolsó, 38. fordulójában, ezzel kiharcolta a jogot, hogy szerepelhessen a feljutásért rendezendő rájátszásban.

A mérkőzés hamar eldőlt, hiszen Jean-Philippe Mateta duplájával már tíz perc után 2–0-ra vezettek Beséék. A magyar válogatott futballista végigjátszotta a meccset.

Az utolsó hét bajnokijából hatot megnyerő – és egyszer döntetlent játszó – Le Havre a negyedik helyen zárt, így a playoff első fordulójában az ötödik Bresttel találkozik. Ha továbbjut, akkor a harmadik AC Ajaccio vár rá, és ha ezt a párharcot is megnyeri, akkor az első osztály 18. helyezettjével játszhat osztályozót.

A Dijon kölcsönjátékosát, Lang Ádámot végig a kispadon tartó Nancy saját közönsége előtt 3–0-ra megverte az Orléans-t, ezzel bent maradt a Ligue 2-ben.

Feljutott a Reims és a Nimes, kiesett a Quevilly-Rouen és a Tours.

Az osztrák másodosztályban az FC Liefering magyar középpályása, Szoboszlai Dominik tizenegyesből gólt szerzett a Floridsdorf ellen, de csapata 3–2-es vereséget szenvedett.

Skóciában az élvonalbeli tagságért zajló osztályozó második fordulójának visszavágóján a László Csaba által irányított Dundee United 1–1-es döntetlenre végzett a Livingston vendégeként, így 4–3-as összesítéssel elveszítette a párharcot és az esélyt, hogy feljusson az élvonalba.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 2
38. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Le Havre–Tours 2–0
Le Havre: Bese Barnabás végig a pályán volt.
Nancy–Orléans 3–0
Nancy: Lang Ádám az egész meccsen a kispadon ült.

A bajnokság végeredménye: 1. Reims 88 pont, 2. Nimes 73, 3. AC Ajaccio 68., 4. Le Havre 66, 5. Brest 65., …17. Nancy 38

AUSZTRIA, 1. LIGA
33. FORDULÓ

Floridsdorfer AC–FC Liefering 3–2
Liefering: Szoboszlai Dominik végigjátszotta a mérkőzést, és tizenegyesből gólt szerzett.

ÍRORSZÁG, PREMIER DIVISION
17. FORDULÓ

Dundalk–Sligo Rovers 2–1
Dundalk: Adorján Krisztiánt nem cserélte be edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik