Légiósok: újabb elismerés Futácsnak, aki ígéretet tett a Hajduknak

Vágólapra másolva!
2017.06.09. 09:13
null
Futács Márkó a kedvesével érkezett a gálaestre (Fotó: Marko Lukunic/PIXSELL)
Csütörtök este rendezték meg a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) szezonzáró gálaestjét, amely során kiosztották a 2016–2017-es kiírás legjobbjainak járó díjakat. Az eseményen részt vett az élvonalbeli bajnokság gólkirálya, Futács Márkó is, akit beválasztottak a szezon álomcsapatába.

 

A „Futball Oscarnak” elnevezett eseményen a horvát labdarúgás több neves képviselője is részt vett, korábbi és jelenlegi játékosok, vezetőedzők, szakemberek. A gólkirályi címet elhódító Futács Márkó sem tett másképp, a magyar támadó ráadásul nem csupán egy ok miatt volt ott a gálán: beválasztották az idény legjobb tizenegyébe is.

„Messze ez volt a legjobb szezonom, végre elkerültek a sérülések. A kedvencem az Osijek ellen szerzett gólom, de minden találatom nagyszerű csapatjáték végeredménye volt. Hogy maradok-e? A Hajduk játékosa vagyok, érvényes szerződésem van a klubbal. Igen, a következő szezonban is Splitben láthatnak” – mondta Futács Márkó, akinek párja a gála egyik csillaga volt a beszámolók szerint.

A 26 bajnokin 18 gólt szerző Futács 25 év után az első olyan játékosa a Hajduk Splitnek, aki elhódította a gólkirályi címet.

A HORVÁT ÉLVONAL 2016–2017-ES ÁLOMCSAPATA
Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb) – Sztefan Risztovszki (Rijeka), Marko Leskovic (Dinamo Zagreb), Josip Elez (Rijeka), Borna Barisic (Osijek) – Josip Misic (Rijeka), Filip Bradaric (Rijeka), Franko Andrijasevic (Rijeka) – Mario Gavranovic (Rijeka), El Arabi Hillel Szudani (Dinamo Zagreb) – Futács Márkó (Hajduk Split)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik