Légiósok: új rekord született, Kalmár Zsolt is hozzájárult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 20:48
null
Csatajelenet a döntőben, háttérben a Bröndby-tábor (Fotó: brondby.com)
Fantasztikus hangulatú mérkőzésnek, egy új dán rekord felállításának, egyben vereségnek volt részese Kalmár Zsolt: a magyar labdarúgót foglalkoztató Bröndby 3–1-re kikapott az FC Köbenhavntól a Dán Kupa csütörtöki döntőjében.

 

Kalmár Zsolt 1–1-es állásnál, a 72. percben lépett pályára csereként. Az FCK – amely a bajnokságot is megnyerte a Bröndby előtt – az utolsó tíz percben szerzett két góllal harcolta ki fennállása nyolcadik, sorozatban harmadik kupadiadalát.

A Bröndbynek is megvoltak a lehetőségei – nem véletlen, hogy az FCK kapusát, Stephan Andersent választották a meccs emberévé.

A Politiken című dán lap összegzése szerint a csütörtöki fináléban annyi (16) külföldi játékos lépett pályára a két csapatban, mint az első 43 dán kupadöntőben összesen.

Mind a 16 légiós, mind az általuk képviselt 11 ország új rekord a Dán Kupa döntőjének történetében (a megdöntött csúcs 2014-ből származik).

A Politiken szerint ez volt az első alkalom, hogy szerb, szlovák, paraguayi és magyar játékos pályára lépett a Dán Kupa fináléjában (a kapus Rabóczki Balázs 2004-ben kupagyőztes lett az FCK-val, de a kispadon ülte végig a döntőt).

Érdekesség, hogy a norvég Staale Solbakken (FC Köbenhavn) és a német Alexander Zorninger (Bröndby) személyében ezúttal a vezetőedzők is külföldiek voltak.

DÁNIA, KUPADÖNTŐ
FC KÖBENHAVN–BRÖNDBY 3–1 (0–0)
Koppenhága, 32 140
néző
Gólszerző: Cornelius (51., 85.), Santander (83.), ill. Pukki (61.)

 

IZRAEL. A Bnei Jehuda tizenegyesekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott Maccabi Tel-Avivot a csütörtöki kupadöntőben. A tel-avivi csapat 1968 és 1981 után harmadszor hódította el a serleget. A rangelső a most legyőzött Maccabi (23), amelynek soraiban a válogatottsági rekorder (97), Josszi Benajun is hibázott a szétlövés során.

KUPADÖNTŐ
BNEI JEHUDA–MACCABI TEL-AVIV 0–0 – 11-esekkel 4–3
Jeruzsálem

 

MOLDOVA. A második félidő első negyedórájában szerzett négy gólnak köszönhetően a Sheriff kiütötte a címvédő Zariát a csütörtöki fináléban, és 9. alkalommal is elhódította a Moldovai Kupát. A kuparekorder tiraspoli csapat a Dacia elleni keddi bajnoki döntőben duplázhat.

KUPADÖNTŐ
SHERIFF–ZARIA 5–0 (0–0)
Chisinau
Gólszerző:
Damascan (49., 59.), Bayala (54., 56.), Joálisson (89.)

 

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
35. FORDULÓ

Mattersburg (7.)–Rapid Wien (6.) 1–3
Mattersburg: Varga Barnabás kispados volt, nem játszott; Rapid Wien: a legutóbb kisebb sérülés miatt lecserélt Szántó Tamás elővigyázatosságból nem játszott.

ROMÁNIA, LIGA 1
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 12. FORDULÓ

Botosani (4.)–CSM Iasi (1.) 0–1
CSM Iasi: Bőle Lukács végigjátszotta a mérkőzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik