Légiósok: türelmet kér a Portugáliából távozó magyar tehetség

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 14:15
Az U17-es válogatott Horváth Csanád augusztus végén, a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy év után távozik a portugál Vitória Guimaraestől. A Nemzeti Sport Online most az iránt érdeklődött a védőnél, hogyan alakul a jövője, de ő egyelőre türelmet kért.

„Elhagyom klubomat, a portugál élvonalban szereplő Vitória Guimaraest” – írta augusztus végén a közösségi oldalán Horváth Csanád, aki tavaly nyáron szerződött a Honvédtól a portugál élvonalbeli klub utánpótlásába. „Elhagyom klubomat, a portugál élvonalban szereplő Vitória Guimaraest” – írta augusztus végén a közösségi oldalán Horváth Csanád, aki tavaly nyáron szerződött a Honvédtól a portugál élvonalbeli klub utánpótlásába.

„Rengeteget fejlődtem, kiváló képzést kaptam, ám szakmai okok miatt a továbblépés mellett döntöttünk. A jövőről röviden annyit, hogy volt lehetőség más külföldi klub utánpótlásától, illetve több már felnőttcsapat is képben volt. Az új csapatomat kizárólag szakmai okok mentén választjuk ki ügynökömmel és családommal” – tette hozzá közleményében a védő.

A Nemzeti Sport Online ezek után kereste meg a játékost, aki azonban továbbra is türelmet kért a pályafutásával kapcsolatos kérdésben.

„A következő napokban, ha minden jól megy, helyére kerül minden részlet. Ezután szívesen válaszolok a kérdésekre” – reagált Horváth, aki korábban csapatkapitánya volt a tavasszal Európa-bajnokságon szerepelt U17-es válogatottnak, de a tornára benevezett keretbe nem került be.

A Vitória Guimaraesben Horváth távozásával is maradt magyar játékos, a korábban az ugyancsak a Honvédnál pallérozódó, 19 éves Bíró Bence, aki már a felnőttek között is lehetőséget kapott, a Guimaraes második csapatában, a portugál másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik