Légiósok: Tőzsér Dániel a Watfordban folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 19:46
null
Tőzsér nem a Genoában fejezi be a szezont
A Genoa labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Tőzsér Dániel az angol másodosztályú Watfordban folytatja a pályafutását. A Genoa ebben a szezonban mellőzött magyar középpályása az idény végéig kölcsönbe érkezik új klubjához.

Az angol másodosztályban kezdhet „új életet” Tőzsér Dániel. A magyar válogatott középpályása ugyanis a Watfordba szerződött – a szezon végéig az angol csapatot erősíti kölcsönben. A Watford csak késő este erősítette meg a magyar játékos érkezését, a Genoa azonban már korábban bejelentette, hogy véglegesítették a kölcsönszerződést.

„Nem érdemes a mögöttem hagyott időszakkal foglalkozni, mindenki sejtheti, milyen az, amikor egy külföldön légióskodó sortoló, egy profi futballista nem kap játéklehetőséget klubjában... Ám hiába volt mindezt nehéz átélni, tudtam, hogy csak magamnak ártok azzal, ha az edzéseken nem nyújtom a maximumot. Mert noha remek hely Olaszország, és a család is jól érezte magát Genovában, én futballozni akartam, ezért bíztam benne, hogy idővel megoldódik a helyzetem. Becsülettel dolgoztam az elmúlt hónapokban" –mondta Tőzsér.

„Az persze nyilvánvaló, hogy a meccshiány az erőállapotomon is meglátszik, de az állóképességem megfelelő, és rendkívül motivált vagyok, hogy bizonyítsak az új csapatomban. Több ország több bajnokságában is megfordultam már, de Anglia új terep, bízom benne, hogy megállom a helyem. Azt már most látom, hogy minden adott a nyugodt munkához, az edzőközpont csodálatos, és két csapattársam is örömmel fogadott: Alexander Merkellel a Genoánál, Daniel Pudillal pedig Genkben játszottam együtt."

„A Watfordot olasz edző vezeti, ami azt is jelenti, hogy a csapatra nem kifejezetten a brit stílus a jellemző. Biztos kell kis idő, mire felveszem a ritmust, de eltökélt vagyok, mert amellett, hogy Angliában is szeretnék megfelelni az elvárásoknak, az is pozitív hatással van rám, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány felvette velem a kapcsolatot. Holnaptól együtt készülök a társakkal, ha a papírjaim is rendben lesznek – no és a szakmai stáb is úgy gondolja –, vasárnap ott lehetek a Brighton elleni keretben."

Tőzsér ebben a szezonban még nem kapott lehetőséget a Genoában, ahhoz képest, hogy első idényében 22-szer szerepelt a csapatban.

Korábban megírtuk, hogy a portugál élvonalbeli Olhanense érdeklődik a játékos iránt, de lehetett hallani a Bologna megkereséséről is. Tegnap pedig már a Watford tűnt befutónak. Végül utóbbi szerződtette Tőzsért, aki a 28-as mezben játszik majd új csapatánál.

A Watford jelenleg 16. a 24 csapatos Championshipben, 25 mérkőzésen 31 pontot gyűjtött a csapat, amely hét pontra van a kieső zónától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik