Légiósok: ma elkezdődött a magyar gólkirály új élete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.20. 18:07
null
Nikolics Nemanja megérkezett Lengyelországba (Fotó: legia.com)
Nikolics Nemanja szombat délelőtt megérkezett Varsóba, vasárnap először edz új csapatával, a lengyel bajnoki ezüstérmes Legiával – adta hírül a lengyel labdarúgóklub hivatalos honlapja, mellékelve egy terjedelmes bemutatkozó interjút a Videotonból érkező NB I-es gólkirállyal.

 

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy olyan klubba igazoljak, amelyik ugyanolyan célokat tűz ki, ugyanolyan ambíciókból merít erőt, mint én – idézi a játékost a honlap. – Olyan klubba, amelyik mindig a bajnoki címért harcol, és állandó résztvevője az európai kupáknak. Menedzseremmel együtt úgy láttuk, hogy a Legia a megfelelő választás, örülök, hogy részese lehetek az itteni tervek megvalósításának. Szeretnék még jobb futballista lenni, és biztos vagyok benne, hogy ehhez megkapom a lehetőséget Varsóban.”

Nikolics Nemanja elmondta, hogy hosszú időt töltött a Videotonnál, nehéz volt elszakadnia a fehérvári csapattól, de a Legiáról, lelkes szurkolótáboráról és a lengyel futballról annyi jót hallott, hogy ez megkönnyítette a döntését, és a Vidivel elért sikerek, a magyar gólkirályi címek már csak szép, ám feledhetetlen emlékek.

„Természetesen az sem volt mellékes a választásomnál, hogy tudtam, a Legia nagyon sokáig figyelt. Körülbelül másfél évig. Ez nagyon hízelgő rám nézve, hiszen nem sajnálták az időt arra, hogy alaposan felmérjék a képességeimet, és amikor ajánlatot tettek, már tudták, hogy nem vesznek zsákbamacskát.”

Egy párral is összeállt egy közös fotó erejéig (Fotó: legia.com)
Egy párral is összeállt egy közös fotó erejéig (Fotó: legia.com)

 

A felvetésre, hogy a következő szezonban éppen egy „magyaros” csapattól – a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot alkalmazó – Lech Poznantól kell visszaszerezniük a bajnoki trófeát, a válogatott támadó így válaszolt:

„Már zrikáltuk egymást ez ügyben... A pályán mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy legyőzzük egymást, ott nem vezérelhetnek érzelmek, de meccs után szerintem ugyanúgy haverok leszünk, ahogyan most is azok vagyunk.”

Mivel az idén a Legia nem tudta megvédeni bajnoki címét, nagy lesz a nyomás a csapaton – Nikolics szerint ez nem probléma, a megfelelően adagolt elvárás csak segíthet a célok elérésében. S hogy miként mutatná be magát a Legia szurkolóinak?

„Imádok edzeni, mindig nyitott vagyok az újra – hangzott a válasz. – A pályán szívemet-lelkemet kiteszem a csapatomért, amely mostantól a Legia. Szeretek gólokat szerezni, de a legfontosabb a győzelem, teljesen mindegy, hogy a győzelmet érő gólt én szerzem, Orlando Sá vagy Marek Saganowski. A csapat érdeke mindenekelőtt. De persze tudom, hogy elsősorban azért szerződtettek, hogy gólokat szerezzek, és én meg is teszek mindent, hogy ne okozzak csalódást.”

Terepszemle a Legia stadionjának tetejéről (Fotó: legia.com)
Terepszemle a Legia stadionjának tetejéről (Fotó: legia.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik