nemzetisport.hu 2019.03.20 13:02 Frissítve: 2019.03.20 17:39

Légiósok: Szoboszlai Dominik hosszabbított Salzburgban – hivatalos

A Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Szoboszlai Dominik 2022. május 31-ig meghosszabbította a szerződését.

Szoboszlai Dominik 2022-ig hosszabbított Salzburgban (Fotó: Facebook/FC Red Bull Salzburg)


A szerződést hosszabbító Szoboszlai 2017 óta tartozik az osztrák klub kötelékébe, eleinte az U18-as csapatnál számoltak vele, majd a másodosztályban szereplő FC Lieferingnél szerepelt – 42 mérkőzésen 16 gól és 11 gólpassz a mérlege. Tavaly óta az első csapat keretének tagja, 11 meccsen jutott eddig szóhoz, a kupában kétszer volt eddig eredményes, a bajnokságban egyszer, az Európa-ligában pedig gólpasszt adott a Napoli elleni találkozón.

„Dominik nagyszerűen fejlődött a nálunk töltött ideje alatt, az elmúlt hónapban pedig óriásit lépett előre, mind a pályán, mind a személyiségét illetően. Elképesztő tehetségéhez rendkívül profi mentalitás is párosul. Fontos, hogy maradjon ezen az úton, a Red Bull Salzburg minden lehetőséget megad neki ehhez” – mondta Christoph Freund sportigazgató a klub honlapján.

„Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a szuper csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, s rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a fejlődésem szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet Salzburgban” – nyilatkozta Szoboszlai Dominik, akinek a korábbi megállapodása 2021-ig szólt volna.

A középpályás menedzsere, Esterházy Mátyás a Nemzeti Sport Online megkeresésére egy fejlődési folyamatról beszélt a szerződéshosszabbítás kapcsán, ami az új egyezséggel tovább folytatódhat.

„Az elmúlt hét nagyon pozitívan alakult Dominik számára, de természetesen ez rendkívül sok munka és kitartás eredménye – utalt a játékosügynök az Európa-ligában gólpasszal történő bemutatkozásra és az első bajnoki gólra. – Érzi a klub és a vezetőedző bizalmát is, az pedig, hogy új, hosszabb távú szerződést kínáltak neki, még egy jele annak, hogy komolyan terveznek vele. Lépésről lépésre haladunk, meggyőződésem, hogy Dominik remek helyen van, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan sokat tud még fejlődni. Nagy önbizalommal tért haza a válogatottba, ami komoly hasznára válhat a csapatnak az előttünk álló, rendkívül fontos meccseken.”

 

Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, így rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet @fcredbullsalzburg -ban. Es ist für mich wahnsinnig spannend, Teil dieser Mannschaft und dieses Vereins zu sein. Ich habe in den letzten Jahren große Unterstützung vom Trainerteam, vom gesamten Klub erhalten und mich dabei gut weiterentwickelt. Ich glaube fest daran, dass dieses Umfeld optimal für meine weiteren Schritte ist, weshalb ich mich entschieden habe, meinen Vertrag bei Red Bull Salzburg vorzeitig zu verlängern. #wirsindsalzburg

383 Likes, 6 Comments - Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) on Instagram: "Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része..." 

2019.11.15 11:15:06

Légiósok H. Á.

Skót lapok szerint a 20-szoros válogatott kapus fél év kihagyás után talált magának csapatot – egyelőre januárig.