Légiósok: Szoboszlai beállt, és a meccs embere lett

Vágólapra másolva!
2017.11.03. 20:38
Szoboszlai Dominik csereként beállva két gólt szerzett az FC Lieferingben, amely hátrányból fordítva 4–2-es győzelmet aratott az Austria Lustenau vendégeként az osztrák másodosztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

A 17. életévét október 25-én betöltő magyar középpályás az elmúlt fordulóban, az Innsbruck elleni 1–0-s győzelem során nem lépett pályára, ezúttal pedig a kispadon kezdett. Szoboszlait aztán a szünetben, 1–1-es állásnál becserélte edzője, ami nyerő húzásnak bizonyult.

A korosztályos válogatott futballista 68. percben szerzett góljával fordított a Liefering, melynek negyedik találatát a 80. percben ugyancsak Szoboszlai lőtte, aki először duplázott az osztrák másodosztályban. Honfitársunk 17 forduló után öt találatnál jár a bajnokságban, csapattársai közül nála csak a zambiai Enock Mwepu (6) eredményesebb.

SZOBOSZLAI DOMINIK GÓLJAI

A Liefering ezzel a győzelmével véget vetett hatmeccses idegenbeli nyeretlenségi sorozatának, s bár maradt a tabella negyedik helyén, hátránya csak három pont a listavezető Ried mögött.

Az Austria Lustenauban végigjátszotta a mérkőzést a 18 esztendős Tiefenbach Dániel, a magyar támadó (sorozatban) negyedszer lépett pályára az Erste Ligában.

AUSZTRIA, ERSTE LIGA
17. FORDULÓ

Austria Lustenau–Liefering 2–4

DÁNIA, SUPERLIGA
15. FORDULÓ
Midtjylland–Helsingör 2–1
Midtjylland: Korcsmár Zsolt eltiltás miatt nem lépett pályára.

HONGKONG, PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ

Kitchee–Warriors 4–1
Kitchee: Vadócz Krisztián végigjátszotta a mérkőzést.

OLASZORSZÁG, SERIE B
13. FORDULÓ
Pescara–Palermo 2–2
Palermo:Balogh Norbert nem volt tagja a meccskeretnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik