Légiósok: Splitben folytathatja a magyar csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.05. 23:36
null
Futács Márkó már Splitben készül a következő szezonra (Fotó: hajduk.hr)
A Hajduk Split labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klubnál készül Futács Márkó.

 

A háromszoros válogatott támadó a diósgyőri idényt követően az elmúlt két szezonját Törökországban töltötte a Mersin Idman Yurdunál, amely kiesett a török élvonalból. A legutóbbi szezonban Futács ősszel keresztszalag-szakadást szenvedett, így az idény nagy részét kihagyta. Klubját pedig a szezon közben feljelentette a nemzetközi szövetségnél, mert több havi fizetését nem kapta meg. Ezért már áprilisban jeleztük, hogy a nyáron biztosan klubot vált (az NB I-ből is volt iránta érdeklődés, a DVTK és a Videoton részéről).

A magyar támadó a Hajduk Splitnél másfajta célokért küzdhet, hiszen a dalmát csapat hagyományosan a legjobb horvát együttesek közé tartozik. A Hajduk a nemzetközi kupában is érdekelt, jövő héten már játszik az Európa-liga második selejtezőkörében, ellenfele a Bőle Lukáccsal nemrég szerződést hosszabbító román CSMS Iasi lesz.

Futácsot – miután lejárt a szerződése – ingyen szerezheti meg a spliti csapat, amelynek a poszton a kolumbiai Manuel Arteaga távozása volt a legfőbb változás, ő visszatért kölcsönadójához, a Palermóhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik