Légiósok: „Sorsfordító lehet” – Varga Kevin a török szerződésről

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 09:41
A DVSC-től a török Kasimpasához igazoló, egyszeres válogatott Varga Kevin a Nemzeti Sportnak arról beszélt, sorsfordító szakasz következhet a pályafutásában.
Varga Kevin tisztában van vele, hogy nagy lehetőség előtt áll (Fotó: Kasimpasa)
Varga Kevin tisztában van vele, hogy nagy lehetőség előtt áll (Fotó: Kasimpasa)
Varga Kevin tisztában van vele, hogy nagy lehetőség előtt áll (Fotó: Kasimpasa)
Varga Kevin tisztában van vele, hogy nagy lehetőség előtt áll (Fotó: Kasimpasa)
Varga Kevin tisztában van vele, hogy nagy lehetőség előtt áll (Fotó: Kasimpasa)

 

Amikor jó két hónapja, június 27-én kiderült, a DVSC 27 év után búcsúzni kényszerül az élvonaltól, sokan feltették a kérdést, hogy a csapat talán két leginkább piacképes labdarúgója, Bódi Ádám és Varga Kevin vajon az NB II-ben is a Lokit erősíti-e, esetleg valamelyik magyar vagy külföldi klub kivásárolja a szerződéséből. Aztán elkezdődött a 2020–2021-es idény, mindkét futballista maradt, ám a török fanatik. com.tr hétfő délelőtt már arról írt, hogy a bajnokságban legutóbb a 10. helyen végző Kasimpasa szerződteti Varga Kevint.

Nem sokkal később aztán a DVSC a honlapján jelentette be, hogy saját nevelésű játékosát 850 ezer euróért valóban megvásárolta a Kasimpasa (ha a klub később értékesíti a játékjogát, a Loki is részesül az összegből), és négy évre, pontosabban 3+1 évre szóló szerződést kötött vele.

„Nagyon gyorsan történt minden: hétfőn utaztam ki a menedzseremmel, Filipovics Vladannal, átestem a koronavírusteszten, majd különböző teszteken, orvosi vizsgálaton vettem részt – mondta lapunknak szerződése aláírása után Varga Kevin.– A klub vezetői megmutatták a rendkívül jól felszerelt edzőközpontot, szerda délelőtt pedig már edzésen is részt vettem. A csapat keddi edzőmeccsét nem láttam, mert éppen akkor intéztük a szerződésemet, csütörtökön azonban újabb felkészülési mérkőzést játszunk, nem tudom, azon már lehetőséget kapok-e. Ezen a héten amolyan bentlakásos rendszerben az edzőközpontban vagyunk, jövő héten pedig kezdődik a bajnokság: nagyon várom már! Tulajdonképpen ez az első igazi klubváltásom, hiszen eddig csak kölcsönben játszottam a fejlődésem érdekében, talán mondanom sem kell, rengeteg érzelmi szál köt Debrecenhez, a DVSC-hez. Szurkolok a Lokinak, remélem, az idény végén visszajut oda, ahova tartozik. Nagyon nehéz szívvel mentem el, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segített, ugyanakkor tudom, nagy lehetőség előtt állok, pályafutásom olyan szakaszához értem, amely sorsfordító lehet. A Kasimpasának minőségi játékosai vannak, már az edzéseken is sokat fejlődhetek. Mindenki segítőkész, sokat várnak tőlem, és meg akarom mutatni, érdemes volt átigazolni!”

Varga Kevin 2017. augusztus 18-án, a Vasas ellen 4–1-re megnyert találkozón mutatkozott be az NB I-ben, Herczeg András vezetőedző bizalmát góllal hálálta meg. A bajnokság befejezése után az MLSZ Rang-Adó gáláján az idény felfedezettjének választották meg, majd 2018. június 9-én, Georges Leekens kapitánysága idején az Ausztrália ellen 2–1-re elveszített találkozón a válogatottban is bemutatkozott.

Nagy szerepe volt abban, hogy a DVSC a 2018–2019-es bajnoki évet bronzérmesként zárta (32 meccsen három gólt szerzett), s az Európa-ligában is bizonyított, hiszen kétszer is betalált az albán Kukësi (3–0) elleni hazai meccsen. Az előző évadban a teljes NB I-es mezőnyben ő adta a legtöbb gólpasszt (11-et), ám a Loki így is kiesett, Varga úgy fogalmazott, ez örökre sötét folt marad pályafutásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik