T. I. 2019.08.08 13:30 Frissítve: 2019.08.09 00:36

Légiósok: Sokat tudok futni, de sokszor pazarlom az energiám – Nagy Á.

A védők és a támadók közti kapocsként, sokat futó, ám nem a legjobban helyezkedő futballistaként jellemezte magát Nagy Ádám a Bristol City játékosként adott első interjújában. Mint beszámoltunk róla, a 24 éves futballista három plusz egy évre írt alá az angol másodosztályban (Championship) szereplő együttesnél.

Nagy Ádám a Bristol City szerelésében (Fotó: bcfc.co.uk)

 

„Ádám fantasztikus tehetség, nagyon örülünk, hogy a Bristolt választotta, miközben voltak ajánlatai más kluboktól is. Hasznos nemzetközi tapasztalatokat hoz magával, a csapat értékes tagja lehet” – idézte a Bristol City honlapja Mark Ashton ügyvezetőt a bejelentéskor, majd nem sokkal később egy hosszabb interjút is közölt a friss szerzeménnyel.

„Nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy tényleg kezdetét vegye ez az új kaland. A létesítmények lenyűgözőek. A stadion elképesztő. Nagyon tetszik, hogy a lelátók közel vannak a pályához. El sem tudom képzelni hirtelen, milyen hangulatot teremthetnek a drukkerek. Hallottam, hogy az emberek a városban meg tudnak őrülni a futballért. Nagyon-nagyon jó, hogy egy ilyen tradíciókkal bíró klubhoz tartozhatok” – mondta első bristoli játékosként adott interjújában Nagy.

A magyar középpályás elárulta, miután megtudta, hogy az angol másodosztályú klub is érdeklődik iránta, kutatómunkát végzett. Visszanézett meccseket, visszaolvasott cikkeket az előző idényből, illetve a várost is „feltérképezte”.

„Rendkívül fontos számomra, hogy azt érezzem, egy nagyobb projekt részese vagyok. Úgy érzem, hogy a csapat valóban szeretné játszani a futballt, nem csak beáll bekkelni és várja, hogy jöjjön az ellenfél. Biztos, hogy lesznek nehéz mérkőzéseink az idényben, de fontos, hogy mindig próbáljunk futballozni, a szurkolóink pedig megadnak majd minden támogatást, hogy elérjük a céljainkat.”  

Nagy akár már az augusztus 10-ei, Birmingham City elleni bajnokin ott lehet a Bristol keretében.

„Inkább vagyok védekező középpályás, az a fajta hatos, aki összeköti a védőket és a támadókat. Szerencsésnek tartom magam, olyan a genetikám, hogy rengeteget tudok futni. Abban viszont fejlődnöm kell, hogy hova fussak. Sokszor pazarlom csak az energiáimat” – jellemezte magát Nagy Ádám.  

A 33-szoros magyar válogatott futballista piaci értékét kétmillió euróra becsüli a Transfermarkt, sajtóhírek szerint 2.5 millió eurót fizetett érte a Bristol City. 


 

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.