Légiósok: Remélem, nem kell sokat várni az első gólra – Eppel

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 13:51
null
Abban bízhat Eppel Márton, hogy meghódítja a bruges-i szurkolókat (Fotó:AFP)
A nyolcszoros válogatott labdarúgó, Eppel Márton félidőnyi lehetőséget kapott Bernd Storcktól, a Cercle Bruges vezetőedzőjétől a szerződtetése utáni első bajnoki mérkőzésen.

 

Múlt kedden este tíz óra tájban Eppel Márton fél évre elkötelezte magát a Cercle Bruges-höz, szerda délelőtt már új csapatával edzett, szombaton meg bekerült a vasárnapi, Antwerp elleni meccsre készülő bő keretbe. A Kazahsztánból Belgiumba átigazoló támadó ugyan kezdőként nem kapott lehetőséget, a második félidőre pályára küldte vezetőedzője – a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck. Ez a jó hír.

A rossz viszont az, hogy a Jupiler Pro League sereghajtója vereséggel kezdte a tavaszi szezont – 2–1-re kikapott a Bölöni László edzette Antwerptől. A rivális így még mélyebbre taszította a zöld-feketéket, akiknek a hátránya hét pont a 15., már bennmaradást érő helyen álló Oostende mögött. A beszámolók szerint a 19-es mezt választó Eppel Márton jó teljesítményt nyújtott.

„Annak örülök, hogy bemutatkozhattam új csapatomban, ugyanakkor a vereség nagyon elkeserít – mondta a klubhonlapnakEppel Márton. – Azok után, hogy gyorsan vezetést szereztünk, jobban kellett volna folytatnunk a mérkőzést. Talán ha higgadtabban és taktikusabban játszunk, nem fordítja meg az állást az Antwerp, de el kell ismerni, hogy remek csapat volt az ellenfelünk. Nem volt könnyű beszállni, ám ami tőlem telt, megtettem. Sajnálom, hogy bár közel jártam ahhoz, hogy góllal tegyem emlékezetessé a bemutatkozásomat, ha nem is sokkal, de célt tévesztettem. Mivel csupán néhány napig edzettem együtt új társaimmal, természetes volt, hogy csak a kispadon jut nekem hely. Fizikailag rendben vagyok, de némi időre van még szükségem ahhoz, hogy teljesen beilleszkedjek, hogy mindent és mindenkit alaposan megismerjek. A Kazahsztánban töltött másfél év után Nyugat-Európában szerettem volna folytatni, boldoggá tesz, hogy itt lehetek. Ez újabb lépcsőfok a karrieremben, mindent megteszek, hogy jó játékkal segítsem bennmaradáshoz a Cercle Bruges-t. Remélem, nem sokat kell várni az első gólra, és azt is, hogy a góljaim fontos pontokat érnek majd.”

Vasárnap az Anderlecht látogat Bruges-be – Eppel Márton máris tehet egy kísérletet arra, hogy győztes gólt szerezzen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik