Légiósok: összehasonlították a Dzsudzsáknak tett ajánlatokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 08:02
null
Hiába a titkolózás, újságírók egész hada várta Törökországban Dzsudzsákot
Szerdán robbant a bomba, hogy Dzsudzsák Balázs Törökországba, a Bursasporhoz utazott látogatóba, amit később a játékos hivatalos Facebook-oldalán ismert el. Ahogy fogalmazott: számára más klub – a Nemzeti Sportnak adott interjúból kiderül, hogy a Hertha – a prioritás, de a végtelenségig nem várhat. Német sajtóinformációk szerint ugyanakkor a Bursaspor jobb ajánlatot tett a berlinieknél Dzsudzsáknak.

A Bild csütörtöki cikkében azzal a felütéssel ír Dzsudzsákról, hogy a Hertha lemondhat róla, a berliniek ugyanis nem tudnak versenyezni a törökök ajánlatával.

A Bursaspor a német lap információja szerint kétmillió eurós nettó fizetést plusz prémiumokat ajánl a magyar válogatott csapatkapitányának, míg a Hertha bruttó kétmillióig tud elmenni az ajánlatában.

A cikkét „Dárdainak új sztárt kell keresnie” gondolattal záró Bild ugyanakkor arról nem ír, hogy az ügyre még nagyobb befolyással bírhat, melyik klub mennyit tud ajánlani a Dinamo Moszkvának. Gyanítható, hogy a Bursaspor ebben az összevetésben is a Hertha előtt jár.

PEDIG TITOKBAN UTAZOTT VOLNA TÖRÖKORSZÁGBA

„Titokban utaztam Törökországba, erre a reptéren kamerák és újságírók hada várt – mondta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs. – Engedélyt kaptam klubomtól, hogy a Bursasporhoz elutazzak, és meg is néztem az itteni viszonyokat – mint egy esetleges lehetőséget, ám egyezségről még szó sincs. Mivel decemberben lejár a szerződésem, a szabályok szerint már tárgyalhatok a kérőkkel, és mivel a Dinamo is beleegyezett az utazásba, miért ne néztem volna meg a saját szememmel a körülményeket? Ám mindössze ennyi történt, utazom is vissza Moszkvába, majd meglátjuk, hogyan alakul a jövőm. Ahogy azt korábban elmondtam, másik csapat élvez prioritást, ugyanakkor nem várhatok a végtelenségig, hiszen játszani szeretnék és pontot tenni az ügy végére.”

„Az ország ötödik legnagyobb klubjához kerülhet a magyar játékos, ám az igazolás némiképp meglepő lenne – mondta Mehmet Basaran, a Nemzeti Sport Törökországban élő tudósítója. – A Bursaspor nem tartozik a gazdagabb klubok közé, el sem tudom képzelni, hogy kétmillió eurónál többet fizessen egy labdarúgóért, márpedig Dzsudzsák piaci értéke tizenegy millió euró.”

Ami tény: Dzsudzsák Balázs – mivel nem hosszabbította meg decemberben lejáró szerződését – ebben a szezonban mindössze 45 percet kapott az orosz bajnokságban. Kérdés, csütörtökön eldől-e, melyik együttesben láthatjuk legközelebb.

Dzsudzsák látogatásáról a török tv is beszámolt (További videókért kattintson ide!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik