Légiósok: nincs napirenden Németh Krisztián klubváltása

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2016.07.01. 11:11
Portugáliai edzőtáborban kezdi a következő szezont Németh Krisztián. Az Eb-nyolcaddöntős magyar labdarúgó-válogatott légiósa jelen állás szerint továbbra is az al-Garafánál futballozik.

„A szezont Portugáliában kezdi Krisztián – mondta érdeklődésünkre Kövesdi Viktor, a játékost képviselő CMG menedzseriroda ügynöke. – Szenzációra ugyanakkor senki se gondoljon, mindössze arról van szó, hogy az al-Garafa portugáliai edzőtáborban kezdi a felkészülést július tizennyolcadikán. Egyelőre csak ennyi biztos, messzebbre nem érdemes tekinteni. Sohasem vertük nagy dobra, ha játékosainkért bejelentkezett egy-egy klub, ezúttal sem szeretnék az esetleges érdeklődőkről beszélni. Ráadásul Krisztián jól érzi magát a csapatnál, megbecsülik és a szakmai munkára sem lehet panasz, kiváló stábbal dolgozhat együtt. Szó sincs arról, hogy mindenáron klubot akarna váltani, az Egyesült Államokban is jól érezte magát, és Katarban sincs ez másként. Amerikából a megváltozott körülmények miatt kellett távoznia, mostani klubjához pedig kétezer-tizenhét júniusáig szerződés köti, így egyelőre nincs napirenden a váltás. Persze a futballban bármi megtörténhet.” Kövesdi Viktor, a játékost képviselő CMG menedzseriroda ügynöke. – Szenzációra ugyanakkor senki se gondoljon, mindössze arról van szó, hogy az al-Garafa portugáliai edzőtáborban kezdi a felkészülést július tizennyolcadikán. Egyelőre csak ennyi biztos, messzebbre nem érdemes tekinteni. Sohasem vertük nagy dobra, ha játékosainkért bejelentkezett egy-egy klub, ezúttal sem szeretnék az esetleges érdeklődőkről beszélni. Ráadásul Krisztián jól érzi magát a csapatnál, megbecsülik és a szakmai munkára sem lehet panasz, kiváló stábbal dolgozhat együtt. Szó sincs arról, hogy mindenáron klubot akarna váltani, az Egyesült Államokban is jól érezte magát, és Katarban sincs ez másként. Amerikából a megváltozott körülmények miatt kellett távoznia, mostani klubjához pedig kétezer-tizenhét júniusáig szerződés köti, így egyelőre nincs napirenden a váltás. Persze a futballban bármi megtörténhet.”

Németh 2014 decemberében a Sporting Kansas Cityhez szerződött, amelynél szinte azonnal húzóemberré vált. Az MLS-csapatban 28 bajnokin tíz gól és hat gólpassz volt a mérlege, a kupában öt forduló során szerzett öt góljával döntőbe vezette csapatát. A Philadelphia elleni, tizenegyespárbajban megnyert finálé rendes játékidejében szintén eredményes volt. A Portland ellen szerzett gólját a szurkolói szavazatok alapján megválasztották az év találatának az MLS 2015-ös szezonjában.

Klubja nem is tudott ellenállni a katari al-Garafa millióinak, és 2016 januárjában eladta a csatárt. Németh a május elején befejeződött bajnokságban is jó formában futballozott, tíz mérkőzésen szerzett hét gólja nem rossz ajánlólevél. A katari élvonal kívül esik ugyan az európai klubok látókörén, a csatár elmúlt másfél éve, valamint a magyar válogatott Eb-szereplése után nem lenne meglepő, ha több honfitársához hasonlóan ő is felkeltette volna a játékosmegfigyelők érdeklődését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik