Légiósok: Nikolics a szép búcsúra hajt az 50. gól után

Vágólapra másolva!
2019.08.19. 07:13
null
Nikolics Nemanja szeretné igazán emlékezetessé tenni utolsó chicagói idényét (Fotó: chicagofire/twitter)
A legutóbbi négy meccsén öt gólt szerző Nikolics Nemanja tudta, csak idő kérdése, hogy ismét elkezdjen termelni a rájátszásért küzdő Chicagóban.

Sorozatban a negyedik mérkőzésén volt eredményes az észak-amerikai profi ligában (MLS) Nikolcs Nemanja, a Chicago Fire a magyar csatár duplájával nyert 2–0-ra a Philadelphia Union ellen, s ezzel megmaradt az esélye, hogy bejusson a rájátszásba. Az alapszakaszban még hat meccset játszik a Chicago, amely jelenleg egyetlen ponttal van lemaradva az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, rájátszást érő 7. helyen álló Montrealtól. Elég sűrű a mezőny, izgalmasnak ígérkezik az alapszakasz hajrája, ám ha a 27-szeres magyar válogatott ilyen formában folytatja, bármi elképzelhető.

EDZŐI SZEMMEL
„Nemanja sokadszorra bizonyította, nemcsak megbízható, hanem gólérzékeny is, joggal került be a klub történelemkönyvébe. Góljai rengeteget segítenek a csapatnak és az ő hírnevének is jót tesznek. Mindig a maximumot nyújtja a pályán” – mondta róla Veljko Paunovics a Chicago Fire vezetőedzője

A Philadelphia ellen előbb akcióból, majd büntetőből volt eredményes, összesen tizenegy gólnál jár, ezzel hatodik a góllövőlistán, s a második legeredményesebb európai a 20 gólos Zlatan Ibrahimovic mögött. A hétvégi duplája klubtörténelmi szempontból is jelentős mérföldkő. Immár 50 gólos az MLS-ben, ezzel megelőzte a 48 gólos Chris Rolfe-t, és csak a hét idény alatt 76 gólt szerző Ante Razov előzi meg. Ne feledjük, Nikolicsnak ez a harmadik, egyúttal az utolsó idénye.

Mint azt korábban lapunknak elmondta, az idény végén távozik, és bár több lehetőség közül választhat, a Mol Fehérvár FC elsőbbséget élvez nála. Ám azt is hangsúlyozta, a hátralévő időszakban mindent megtesz, hogy szépen búcsúzhasson. Tartja is a szavát, s bár néhányan kritizálták, amikor 11 mérkőzésen csak egy gólt szerzett, ő akkor is hitt magában, és tudta, idő kérdése, hogy ismét elkezdje termelni a gólokat.

„Többször elmondtam, hogy ha nem bízol magadban, nem várhatod el, hogy az edződ, a csapattársaid vagy a szurkolók higgyenek benned – mondta a 31 éves játékos a klub hivatalos honlapjának a találkozó után. – A nehéz időszakban keményen kell dolgozni, és megpróbálni élni a következő lehetőséggel. Tudtam, hogy csak idő kérdése, és előbb-utóbb újra jönnek a gólok. Éreztem, hogy mindenki hisz bennem, ez is segített, a legfontosabb, hogy a legutóbbi duplámmal fontos három pontot szereztünk. Örülök, hogy alig két és fél év alatt az örökranglista második helyéig jutottam, ami remek visszajelzés számomra. Ugyanolyan keményen dolgozom tovább, mint eddig, megbecsülök minden lehetőséget és gólt. A célom, hogy a góljaimmal segítsek a csapatnak bejutni a rájátszásba.”

Legutóbb tavaly júliusban talált be egymást követő négy mérkőzésen, bár akkor a harmadik után kihagyta a Dallas elleni találkozót. Amerikai karrierje során eddig az első, 2017-es idénye viszi a prímet, amikor 24 góllal gólkirály lett, májusban négy egymás utáni találkozón hat gólt szerzett, júniusban négy egymást követő találkozón ötöt, az alapszakasz hajrájában pedig három egymást követő bajnokin hatot.

Lengyelországban a Legia Warszawában 2015-ben öt egymást követő meccsen nyolcszor volt eredményes, az abszolút csúcsát pedig a Videotonnal érte el, amikor a 2014–2015-ös kiírásban 11 (!) egymást követő mérkőzésen is betalált, mielőtt a Honvéd ellen megszakadt a nagy sorozat. Igaz, időközben kihagyta a Debrecen elleni találkozót, amelyet hazai pályán 2–1-re elveszítettek a másik 11 összecsapást megnyerő fehérváriak.

Hogy most négyről ötre jut-e, arra a következő, New England elleni találkozón kapunk választ.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik