nemzetisport.hu 2018.01.23 09:21 Frissítve: 2018.01.23 13:44

Légiósok: Nem voltunk elég hatékonyak, én sem – Szalai

Szalai Ádám hosszú idő után újra kezdő volt a Hoffenheimben, és góllal hálálta meg a bizalmat, de csapata 4–1-re kikapott odahaza a Bayer Leverkusentől a Bundesligában. A mérkőzés után a magyar válogatott támadó értékelte saját és együttese teljesítményét.

 

„Szép történet volt számomra, de egy szomorú vereség a csapatnak, amiről nehéz bármi pozitívat mondani – idézi a Kicker Szalai Ádámot.Az első és a második félidőt is jól kezdtük, gyakran ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, de nem voltunk elég hatékonyak. Ez vonatkozik rám is. Ez sorsdöntő volt a meccsen. Jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket.”

„A gól jót tett az önbizalmamnak, de nem érzem magam győztesnek. Boldog voltam, hogy újra pályára léphettem a sérülésemet követően – folytatta a rutinos csatár. – Nem a legjobb mérkőzésem volt, de megpróbáltam felpörgetni magam és a maximumot adni, aminek előbb-utóbb meglesz az eredménye. Szerettem volna teljesen elfáradni, mire az öltözőbe megyek, és így is érzem magam.”

Julian Nagelsmann vezetőedzőre jó benyomást tett az edzéseken Szalai, ezért jelölte a kezdőbe szombaton. „Összjátékban voltak jó pillanatai, a védekezésből is kivette a részét. A kapu előtt viszont effektívebbnek kell lennie. De igazolta a tréningen nyújtott jó teljesítményt.”

„Nem egyszerű, ha egy sérülés miatt ilyen hosszú kihagyás után játszol újra. És ott van a konkurencia is. Folytatom az utamat…”– így a magyar csatár, akinek szerződése 2019-ig érvényes a Hoffenheimnél.

A Hoffenheim szombaton a listavezető Bayern Münchenhez látogat.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.