Légiósok: Nem voltunk elég hatékonyak, én sem – Szalai

Vágólapra másolva!
2018.01.23. 09:21
Szalai Ádám hosszú idő után újra kezdő volt a Hoffenheimben, és góllal hálálta meg a bizalmat, de csapata 4–1-re kikapott odahaza a Bayer Leverkusentől a Bundesligában. A mérkőzés után a magyar válogatott támadó értékelte saját és együttese teljesítményét.

„Szép történet volt számomra, de egy szomorú vereség a csapatnak, amiről nehéz bármi pozitívat mondani – idézi a Kicker Szalai Ádámot.Az első és a második félidőt is jól kezdtük, gyakran ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, de nem voltunk elég hatékonyak. Ez vonatkozik rám is. Ez sorsdöntő volt a meccsen. Jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket.”„Szép történet volt számomra, de egy szomorú vereség a csapatnak, amiről nehéz bármi pozitívat mondani – idézi a Kicker Szalai Ádámot.Az első és a második félidőt is jól kezdtük, gyakran ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, de nem voltunk elég hatékonyak. Ez vonatkozik rám is. Ez sorsdöntő volt a meccsen. Jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket.”

„A gól jót tett az önbizalmamnak, de nem érzem magam győztesnek. Boldog voltam, hogy újra pályára léphettem a sérülésemet követően – folytatta a rutinos csatár. – Nem a legjobb mérkőzésem volt, de megpróbáltam felpörgetni magam és a maximumot adni, aminek előbb-utóbb meglesz az eredménye. Szerettem volna teljesen elfáradni, mire az öltözőbe megyek, és így is érzem magam.”

Julian Nagelsmann vezetőedzőre jó benyomást tett az edzéseken Szalai, ezért jelölte a kezdőbe szombaton. „Összjátékban voltak jó pillanatai, a védekezésből is kivette a részét. A kapu előtt viszont effektívebbnek kell lennie. De igazolta a tréningen nyújtott jó teljesítményt.”

„Nem egyszerű, ha egy sérülés miatt ilyen hosszú kihagyás után játszol újra. És ott van a konkurencia is. Folytatom az utamat…”– így a magyar csatár, akinek szerződése 2019-ig érvényes a Hoffenheimnél.

A Hoffenheim szombaton a listavezető Bayern Münchenhez látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik