N. ZS. 2020.06.26 07:43 Frissítve: 2020.06.26 09:17

Légiósok: Nem a kispadon van a helyem – Kecskés Ákos

A héten gólt szerző és 2020-ban, tétmeccsen először kezdő, nem rég szerződést hosszabbító Kecskés Ákos célja, hogy minél hamarabb bebetonozza a helyét a Holender Filipet is foglalkoztató FC Lugano kezdőcsapatában.

Kecskés Ákos (balra) azért küzd, hogy alapemberré váljon Luganóban (Fotó: MTI/EPA, archív)

 

– Mondhatjuk, hogy repesett az örömtől?
– Igen, valami hasonlót éltem át – válaszolta lapunknak Kecskés Ákos, a svájci Lugano 24 éves  középhátvédje, aki szerdán a Luzern felett aratott bajnoki győzelemből (2–0) góllal vette ki részét. – Jól csavarodott be a labda a szögletnél, szándékosan a földre irányítottam a fejest, és hihetetlen boldogság járt át, amikor láttam, hogy a kapuba pattan a labda.

– A statisztikák szerint nem számít gólvágónak, legutóbb több mint öt évvel ezelőtt, az Internazionale U19-es együttese ellen talált be. Valóban a mostani volt felnőttpályafutása első, tétmérkőzésen szerzett gólja?
– Igen, ez volt az első. Persze ennél is fontosabb a három pont, méghozzá úgy, hogy hátul lenulláztuk az ellenfelet. Az, hogy betaláltam, hab a tortán. Nagyon készültünk a szerdai találkozóra, mivel a bajnokság újraindulását követő első mérkőzésen, a Servette ellen döntetlenre végeztünk, mindenképpen győzni akartunk. Jó érzés, hogy a sikerből én is kivehettem a részem. 

– A múlt vasárnapi bajnoki találkozón nem kapott lehetőséget, míg a Luzern ellen végig pályán volt. Mi változott a két mérkőzés között eltelt három napban? 
– Remekül sikerült a bajnoki leállás idején végzett felkészülésem, már a vasárnapi mérkőzést is kirobbanó formában vártam, nem is igen értettem, miért nem kaptam lehetőséget. A Luzern ellen aztán változott a játékrendszer, négy helyett háromvédős felállásban léptünk pályára, és a kezdőcsapatba kerültem. Igyekeztem élni a lehetőséggel, úgy érzem, jól ment a játék. Remélem, a gólommal is sikerült nyomatékosítanom a szakmai stábban, hogy a hátralévő fordulókban a pályán és nem a kispadon van a helyem.

– A Lugano hetedik a tízcsapatos bajnokságban. Előre néznek a tabellán vagy inkább hátra?
– Mindig a következő mérkőzésre figyelünk, most épp a vasárnapi, Zürich ellenire. Jó lenne minél előrébb végezni a tabellán, de az Európa-liga-indulást érő negyedik hely elérése egyelőre nincs napirenden. Ha sikerül elkapnunk a fonalat, a hátralévő tizenegy fordulóban bármi megtörténhet, igaz, ehhez sok tényezőnek kell számunkra kedvezően alakulnia. A svájci bajnokságban is sok a  sérülés a feszített tempó miatt, és még másfél hónap hátravan. Nagy figyelmet fordítunk a regenerációra, reméljük, jól jövünk ki ebből az új helyzetből. 

– A csapatot furcsa kettősség jellemzi: a bajnokság egyik legjobb védelmével büszkélkedik, de feltűnően kevés gólt szerez.
– A város közel fekszik a határhoz, az  olaszos felfogás érződik a futballunkon, talán ennek is köszönhető,  hogy az előző idényhez hasonlóan kiemelkedően teljesítünk hátul. Elöl viszont valóban akadnak problémák, ami azért is bosszantó, mert sok mérkőzésünk múlt egy-egy gólon.  Ha eredményesebbek lennénk, nyilván jóval előrébb állnánk a tabellán, de még van időnk ezen javítani.

– Akár az ön góljaival?
– Úgy legyen! Az biztos, hogy rajtam nem múlik semmi.

2020.10.25 15:21:11

Légiósok KOCSMAR-TÓTH ISTVÁN

Kruzliak öngólja után Balic remek szabadrúgása következett – öt év után játszott ismét döntetlent a két bajnoki rivális.

2020.10.03 13:19:28

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovan 27 éves magyar légiósa úgy véli, a válogatottban játszani a csúcs.

2020.10.03 10:22:19

Légiósok PIETSCH TIBOR

A 26 éves játékos szerint nem biztos, hogy erősebb a szerb bajnokság, mint a svájci.

2020.09.20 21:37:12

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ne feledjük, elitligában, a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel.

2020.09.20 22:12:23

Légiósok L. P. I.