Légiósok: Nem a kispadon van a helyem – Kecskés Ákos

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 07:43
null
Kecskés Ákos (balra) azért küzd, hogy alapemberré váljon Luganóban (Fotó: MTI/EPA, archív)
A héten gólt szerző és 2020-ban, tétmeccsen először kezdő, nem rég szerződést hosszabbító Kecskés Ákos célja, hogy minél hamarabb bebetonozza a helyét a Holender Filipet is foglalkoztató FC Lugano kezdőcsapatában.

– Mondhatjuk, hogy repesett az örömtől?
– Igen, valami hasonlót éltem át – válaszolta lapunknak Kecskés Ákos, a svájci Lugano 24 éves középhátvédje, aki szerdán a Luzern felett aratott bajnoki győzelemből (2–0) góllal vette ki részét. – Jól csavarodott be a labda a szögletnél, szándékosan a földre irányítottam a fejest, és hihetetlen boldogság járt át, amikor láttam, hogy a kapuba pattan a labda.

– A statisztikák szerint nem számít gólvágónak, legutóbb több mint öt évvel ezelőtt, az Internazionale U19-es együttese ellen talált be. Valóban a mostani volt felnőttpályafutása első, tétmérkőzésen szerzett gólja?
– Igen, ez volt az első. Persze ennél is fontosabb a három pont, méghozzá úgy, hogy hátul lenulláztuk az ellenfelet. Az, hogy betaláltam, hab a tortán. Nagyon készültünk a szerdai találkozóra, mivel a bajnokság újraindulását követő első mérkőzésen, a Servette ellen döntetlenre végeztünk, mindenképpen győzni akartunk. Jó érzés, hogy a sikerből én is kivehettem a részem.

– A múlt vasárnapi bajnoki találkozón nem kapott lehetőséget, míg a Luzern ellen végig pályán volt. Mi változott a két mérkőzés között eltelt három napban?
– Remekül sikerült a bajnoki leállás idején végzett felkészülésem, már a vasárnapi mérkőzést is kirobbanó formában vártam, nem is igen értettem, miért nem kaptam lehetőséget. A Luzern ellen aztán változott a játékrendszer, négy helyett háromvédős felállásban léptünk pályára, és a kezdőcsapatba kerültem. Igyekeztem élni a lehetőséggel, úgy érzem, jól ment a játék. Remélem, a gólommal is sikerült nyomatékosítanom a szakmai stábban, hogy a hátralévő fordulókban a pályán és nem a kispadon van a helyem.

– A Lugano hetedik a tízcsapatos bajnokságban. Előre néznek a tabellán vagy inkább hátra?
– Mindig a következő mérkőzésre figyelünk, most épp a vasárnapi, Zürich ellenire. Jó lenne minél előrébb végezni a tabellán, de az Európa-liga-indulást érő negyedik hely elérése egyelőre nincs napirenden. Ha sikerül elkapnunk a fonalat, a hátralévő tizenegy fordulóban bármi megtörténhet, igaz, ehhez sok tényezőnek kell számunkra kedvezően alakulnia. A svájci bajnokságban is sok a sérülés a feszített tempó miatt, és még másfél hónap hátravan. Nagy figyelmet fordítunk a regenerációra, reméljük, jól jövünk ki ebből az új helyzetből.

– A csapatot furcsa kettősség jellemzi: a bajnokság egyik legjobb védelmével büszkélkedik, de feltűnően kevés gólt szerez.
– A város közel fekszik a határhoz, az olaszos felfogás érződik a futballunkon, talán ennek is köszönhető, hogy az előző idényhez hasonlóan kiemelkedően teljesítünk hátul. Elöl viszont valóban akadnak problémák, ami azért is bosszantó, mert sok mérkőzésünk múlt egy-egy gólon. Ha eredményesebbek lennénk, nyilván jóval előrébb állnánk a tabellán, de még van időnk ezen javítani.

– Akár az ön góljaival?
– Úgy legyen! Az biztos, hogy rajtam nem múlik semmi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik