Légiósok: Nehéz mindenkinek a helyzet, hiányzik nagyon a futball – Szalai Attila

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 08:12
null
Szalai Attila nem mehet ki a tengerpartra, otthon edzhet ő is (Fotó: Török Attila)
A családjával már nem tudott találkozni, az előírásokat betartva, limassoli otthonában, Cipruson készül Szalai Attila.

 

„Nehéz mindenkinek ez a helyzet, hiányzik nagyon a futball, de most csak azt tehetjük, hogy a lakásban maradunk, csupán akkor megyünk ki, amikor muszáj, és bízunk benne, hogy mielőbb véget ér ez a szörnyű járvány” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Szalai Attila, a ciprusi Apollon Limassol egyszeres magyar válogatott védője, aki távol Magyarországtól igyekszik átvészelni a koronavírus miatti rendkívüli időszakot.

A légiós kedvesével él Cipruson, s bár úgy volt, mindkettejük szülei csatlakoznak hozzájuk, a teljes határlezárások ennek gátat szabtak. Nem lehet mit tenni, videochaten tartják a kapcsolatot az itthoniakkal. A valamivel több mint egymillió lakosú szigeten a hatóság erősen ajánlja az önkéntes karantént.

„Ha valaki ki akar menni a lakásából, akkor vagy egy formanyomtatványt kell kitöltenie, hová készül, vagy egy SMS-t kell küldenie a megadott központi számra, és a következő három órában elmehet oda – enged bepillantást a szabályozásokba a 22 éves labdarúgó. – Lényegében csak vásárolni megyünk ki, igyekszünk betartani minden óvintézkedést, a minimálisra csökkenteni az érintkezést másokkal. Korábban még futni elmehettünk a szabadba, de most már ezt sem ajánlják, a klub inkább mindenkinek házhoz szállított egy szobabiciklit, az enyém is épp a napokban érkezett meg. Egyéni program alapján erősítünk, az otthoni edzésterveket három-négy napra előre kapjuk meg elektronikus úton a szakmai stábtól. A héten például hétfőn és szerdán volt biciklis program, kedden és csütörtökön kondizás. Mindennap kétszer edzek, sokat olvasok, videojátékozom vagy filmezünk.”

Az Apollon a 22 meccses alapszakaszt a 4. helyen zárta az Omonia Nicosia, az Anorthoszisz Famagusta és az APOEL Nicosia mögött, és épp elkezdődött a felső- és alsóházi rájátszás hat-hat csapattal, amikor jött a leállás. Egy fordulót tudtak megrendezni a rájátszásból, az Apollon hazai pályán ért el 1–1-es döntetlent az APOEL ellen a magyar játékos részvételével. Szalai Attila a nyári kezdetektől stabil kezdőjátékosnak számít a védelemben, leginkább csak akkor hagyott ki meccset, amikor az eltiltását töltötte. Még a bajnoki címre is van esélye a limassoli együttesnek, amely csak hét pontra van az 1. helytől.

A családjával már nem tudott találkozni, az előírásokat betartva, limassoli otthonában, Cipruson készül Szalai Attila
A családjával már nem tudott találkozni, az előírásokat betartva, limassoli otthonában, Cipruson készül Szalai Attila

„Ez a célunk, nekem és a csapatnak is: az aranyérem!” Azt persze, senki sem tudja, mikor és hogyan fejezik be a bajnokságot, ha befejezik egyáltalán, a legvalószínűbb itt is a nyári hajrá, de biztosat természetesen senki sem tud mondani.

Mint ahogy az Európai Labdarúgó-szövetség versenysorozatai kapcsán sem, mivel elhalasztották az Eb-pótselejtezőket és az idei, részben budapesti rendezésű kontinenstornát is, amelyen talán Szalai Attila is pályára léphetett volna. A Puskás Aréna tavaly őszi avatóján, Uruguay ellen címeres mezben bemutatkozó védő is ott lehet majd Marco Rossi szövetségi kapitány keretében.

„Tudomásom szerint a kapitány minden korábban számításba vett és szóba jöhető játékosát figyeli vagy figyelteti a munkatársaival, bár arról nincs információm, hogy konkrétan melyik meccsemen voltak jelen megfigyelők a stábjából. Igyekszem minden mérkőzésen a legjobbamat nyújtani, és természetesen reménykedem benne, hogy az én nevem is ott lesz a következő, bolgárok elleni mérkőzés kerethirdetésekor.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik