Légiósok: „Nálam csakis a magyar válogatott jöhet szóba”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 13:05
Szalai Attila, az osztrák Rapid Wien II labdarúgócsapatának magyar utánpótlás-válogatott játékosa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt céljairól, tapasztalatairól, valamint elárulta, el tudná-e képzelni magát az osztrák felnőttválogatottban.

Szalai Attila 2012 januárjában került a Vasas akadémiájáról a Rapidhoz. A jelenleg 19 esztendős, hórihorgas (192 centiméter magas) utánpótlás-válogatott védő elárulta, edzője Holger Badstuberhez, a Bayern München sztárjához hasonlította.

„A trénerem akkor mondta ezt rólam, amikor a Rapid felnőttcsapatában bemutatkoztam. Természetesen óriási megtiszteltetés. A magasságom és a játékstílusom lehet egyébként az, amiért épp Badstuberrel állítanak párhuzamba” – vélekedett Szalai Attila, a bécsi gárda tehetsége.

„Ami az ideálokat illeti, középen Gerard Piqué, míg a szélen Marcelo az, aki számomra etalon, egyaránt világklasszisok. Édesapám a karrierje során rengeteg dolgot átélt, emiatt nekem is sok mindenben tudott segíteni. Ő úgy véli, nyilván napról napra jobbnak kell lennem mindenben, de most legfőképpen a gyengébbik lábam fejlesztésén van a hangsúly.”

„Megérte Ausztriába igazolnom, akkor is, ha sok lemondással járt, ám jó döntés volt, előrelépés a karrierem szempontjából. Gondolok itt például a feltételekre, pályákra, stábra, edzőkre, de akár a társaimat is mondhatnám. Az itteni utánpótlás-bajnokságot nem igazán tudnám összehasonlítani a magyarral, főleg azért, mert otthon úgymond nem játszottam akadémián, de itt a bajnokságokban egyaránt 12 akadémiai együttes van, míg a harmadosztályt regionális szinten bonyolítják. Azt kell mondanom, elég jó bajnokságok ezek.”

„A Rapidnál számolnak a fiatalokkal, aki jól teljesít az akadémián és a második számú gárdában, annak nyitva áll az ajtó a felnőttcsapatba, először edzéseken, később mérkőzéseken is” – mondta Szalai, aki 2016-ban már bemutatkozhatott a felnőtteknél.

„Állandóan kapom a visszajelzéseket a szakmai stábtól. Jelenleg is az első csapat keretéhez tartozom, a felnőttekkel készülhetek. Nem könnyű bekerülni a keretbe, de mindent megteszek, én ezért dolgozom. Az edzőtábor során volt egy beszélgetésem az edzővel és a sportigazgatóval. Mindketten pozitívan vélekedtek rólam, viszont azt is elmondták, ilyen fiatalon nem könnyű belső védőként bekerülnöm a csapatba, ha azonban a felnőtteknél nem tudok eleget játszani, a második számú együttesnél akkor is számítanak rám a szezonban. Napról napra azért dolgozom majd, hogy a felnőtteknél verekedjem be magam a kezdőbe.”

Szalai elárulta, nem volt nehéz beilleszkedni az első csapatba, közvetlenek a játékosok, s persze az is pozitívum, hogy a gárdában ott van további két magyar, Novota János és Szántó Tamás is.

Az utánpótlás-válogatott Szalait megkérdezték arról, a felnőttek esetében is a magyar nemzeti csapatban játszana-e.

„Ez természetes, felnőttszinten is csak a magyar válogatott jöhet szóba.”

A jövőjét firtató kérdésre Szalai elmondta, szerződése a nyáron lejár, és a Rapid már megkörnyékezte őt egy esetleges hosszabbítással kapcsolatban. A futballista el tudja képzelni magát hosszú távon az osztrák együttesnél, ám mindenképp játszani szeretne.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik