CS. A. 2020.01.09 19:20 Frissítve: 2020.01.09 19:40

Légiósok: Nagy Gergely a görög élvonalba igazolt – hivatalos

Rendkívül nehéz hónapokat tudhat maga mögött Nagy Gergely – a kapus tavaly augusztusban közös megegyezéssel szerződést bontott a Pakssal, s azóta nem talált magának új csapatot. Egészen a hét elejéig...

 

Nagy Gergely Görögországban folytatja (Fotó: Koncz György)

 

„Vasárnap jött a lehetőség, hogy a Larisza érdeklődik irántam, hétfőn beszéltünk, kedden már küldték is a repülőjegyet – mondta lapunknak Nagy Gergely, aki két és fél éves szerződést kötött a görög első osztályú klubbal. – Felgyorsultak az események, örültem az esélynek. Amikor tavaly nyáron szabaddá váltam, eldöntöttem, légiósnak állok. Huszonöt éves vagyok, szabadon szerződtethető, úgy voltam vele, most nyílik a legnagyobb esélyem a külföldi folytatásra. Aztán ahogyan telt az idő, akadtak lehetőségek itthonról és külföldről is, de valamilyen oknál fogva rendre kútba estek. Egyre idegesebbé váltam, mert bár rendszeresen edzettem Novák Zalán személyi edzővel és a Vasasnál Lippai Józseffel – Nagy Miklós Vasas-tulajdonosnak csak megköszönhetem, hogy engedte ezt –, de a meccsek, az öltöző világa nagyon hiányzott. Le a kalappal a feleségem előtt, hogy ebben az időszakban elviselt… Egyszer, győri kapusként már kerültem hasonlóan nehéz szituációba, többé nem szeretnék.”

A kapus legutóbb 2019. május 19-én védett élvonalbeli bajnokin (Debrecen–Paks 4–1), azóta „csak” edzett, így kérdés, milyen formában van.

„Jó erőben érzem magam, nyilván a mérkőzésterhelés teljesen más, de hiszem, hogy helytállok. Csütörtökön vehettem részt először a Larisza edzésén, minden rendben ment – hogy mikor kapok bizonyítási lehetőséget, egyelőre nem tudni, nem szabad türelmetlennek lennem. A keretben két kapus szerepel rajtam kívül, a tizenkilenc éves görög Sztefanosz Szulukosz, valamint a harmincéves, izlandi válogatott kerettag Ögmundur Kristinsson, utóbbi véd rendszeresen. Szombaton az Ariszt fogadjuk, így ismerőssel találkozhatok: a vezetőedző Michael Oenninggel a Vasasnál dolgoztunk együtt, időnként váltunk néhány üzenetet egymással. A csapatban szerepel Korhut Mihály is, így honfitárs is lehet a pályán.”

Szoros a versenyfutás a görög bajnokságban: az AEL mindössze a 10. a 14 csapatos élvonalban, az Arisz a negyedik, de csak három pont választja el a két együttest. Remek meccsre van kilátás – immár Nagy Gergellyel a fedélzeten. 

2020.07.30 12:31:48

Légiósok P. K.

„Szeretek kockáztatni a pályán, mert így tudom megmutatni, nem félek senkitől és semmitől.”

2020.07.26 14:20:53

Légiósok BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Sepsiszentgyörgy ezzel visszacsúszott a 11. helyre, de előnye még így is öt pont az osztályozós Poli Iasival szemben.

2020.07.25 21:41:58

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Pályafutása során a negyedik kontinensen rúgja a labdát.