Légiósok: Lovrencsics nem sietteti, Vanczák rosszabbul is járhatott volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.03. 11:03
Lovrencsics Gergő és Vanczák Vilmos is sérülés miatt hagyta ki a magyar labdarúgó-válogatott Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőjét. A Lech szélsője a jövő hét végére bevethető állapotba kerülhet, a Sion hátvédje két hét múlva már tétmeccsen játszana.

Március 22-én rangadót nyert a Lech Poznan, a címvédő és listavezető Legia Warszawát verte meg hazai pályán 2–1-re, három pontra faragva hátrányát riválisával szemben. A mozgalmas második félidő sajnálatos eseményeként Lovrencsics Gergő, a Lech szélsője combsérülést szenvedett, le kellett cserélni – és lemaradt az egy héttel későbbi Eb-selejtezőről. Lovrencsics Gergő, a Lech szélsője combsérülést szenvedett, le kellett cserélni – és lemaradt az egy héttel későbbi Eb-selejtezőről.

„Kezelésekre járok, határozottan javul a lábam – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére a nyolcszoros válogatott Lovrencsics Gergő. – Lehet, hogy a jövő hét végén már bevethető állapotban leszek, de nem szabad siettetni a visszatérést, nehogy izomszakadást szenvedjek, mert azt aligha úsznám meg egy-két hetes kényszerpihenővel. Ami a görögök elleni meccset illeti, sajnálom, hogy nem tudtuk begyötörni a győztes gólt, hiszen ne feledjük, a hátralévő fordulókban a finnek, az északírek és a görögök otthonában is játszunk, egyik sem lesz kéjutazás, és ugye jönnek hozzánk a románok. Szerintem a harmadik hely megszerzése tekinthető reális célkitűzésnek.”

Válogatott játékosunknak mindemellett nem az Eb-selejtező kihagyása a legfrissebb fájó emlék, hanem a hétközi kupameccs, a Lech ugyanis idegenben 3–1-re kikapott harmadosztályú ellenfelétől a Lengyel Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

„A televízióban néztem a meccset, azt hittem, szétrobbanok a dühtől. Még szerencse, hogy van visszavágó – kommentálta a kétségkívül arcpirító vereséget a magyar légiós. – A találkozó után a riporter megkérdezte a hazaiak két gólt szerző játékosát, mit csinál majd a győzelem másnapján, mire ő azt mondta: semmi különöset, délelőtt megy dolgozni a munkahelyére, utána pedig a csapat edzésére. Hát mit mondjak, ezúttal a legkevésbé sem ők tűntek amatőröknek…”

Vanczák Vilmos, a Sion hátvédje négy nappal az Eb-selejtező előtt, a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, beszakadt egy izom a vádlijában.

„Rosszabbul is járhattam volna, bár a selejtező kihagyása éppen elég fájdalmat jelentett – emlékezett vissza Vanczák Vilmos. – A napokban rehabilitációs tréningeket végzek, jövő héten elkezdhetem a teljes értékű edzésmunkát, remélem, két hét múlva már tétmeccsen is futballozhatok. Visszatérésem után azért is dolgozok, hogy ismét bekerüljek a válogatottba, és külön motivál, hogy remekül működő védősorba kell visszaverekednem magam. Öröm volt nézni a hátsó alakzat teljesítményét a görögök ellen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik