Légiósok: Langot kiállították, Gyurcsóék kikaptak

Vágólapra másolva!
2020.10.18. 18:06
A ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Lang Ádámmal a kezdőjében felálló Omonia Nicosia 2–1-re győzött, ám a magyar válogatott védőt csapata kétgólos vezetésénél kiállították. A horvát élvonalban Gyurcsó Ádámék szenvedtek vereséget, míg a lengyel élvonalban Tamás Márk egylete kapott ki.

Az Omonia Nicosia hivatalos honlapja szerint a 34-szeres magyar válogatott védőt a 65. percben azonnali piros lappal állították ki, mert gólhelyzetben, utolsó emberként a tizenhatoson belül buktatta ellenfelét. Az Omonia ekkor 2–0-ra vezetett, a megítélt tizenegyesből a házigazda Ahnasz szépített, ám több gól már nem született.

Lang Ádám ezt megelőzően 2017 decemberében, még a francia Dijon színeiben kapott piros lapot. Vasárnapi kiállítása miatt a következő két bajnoki mérkőzést ki kell hagynia. Az Omonia hat forduló után is veretlen, ahogyan Szalai Attila együttese, az Apollon is, amely hétfőn este az újonc Olympiakosz Nicosia ellen lép pályára.

EZÉRT KAPOTT LANG PIROSAT

A horvát élvonalban Gyurcsó Ádám a Hajduk Split kezdőcsapatának tagjaként futott ki a gyepre, ám a 73. percben lecserélték, míg csapata kikapott a Sibeniket fogadva. A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató NK Osijek (Eszék) Lokomotiva Zagreb elleni meccse elmaradt, mert a vendégeknél két játékos koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.

A lengyel élvonalban Tamás Márk (Slask) végigjátszotta a Wisla Plock otthonában 1–0-ra elvesztett találkozót. A török első osztályban szereplő Kasimpasa idegenben, a Karagümrüknél játszott 1–1-es döntetlent, a vendégeknél Varga Kevin a szünetben csereként lépett pályára, ahogy a korábban a Mol Fehérvár FC-nél szereplő Armin Hodzic is, utóbbi 12 percet kapott.

CIPRUS, 1. DIVISION
7. FORDULÓ
Ahnasz–Omonia Nicosia 1–2
Omonia Nicosia: Lang Ádám kezdőként lépett pályára, a 65. percben kiállították.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
8. FORDULÓ

Hajduk Split–Sibenik 0–1
Hajduk Split: Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, a 73. percben lecserélték.
NK Osjiek (Eszék)–Lokomotiva Zagreb
Osijek:
Kleinheisler László – a vendégeknél két játékos koronavírustesztje pozitív lett, ezért a mérkőzés elmaradt.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
7. FORDULÓ
Wisla Plock–Slask Wroclaw 1–0
Slask: Tamás Márk végigjátszotta a mérkőzést.

TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG
5. FORDULÓ
Karagümrük–Kasimpasa 1–1
Kasimpasa: Varga Kevin a szünetben csereként lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik