HIRDETÉS
BOROS MIKLÓS 2019.02.19 12:47 Frissítve: 2019.02.19 13:15

Légiósok: Lang Ádámék elsők, mégis menesztették edzőjüket

Hiába vezeti továbbra is a címvédő CFR a román Liga 1 táblázatát, Lang Ádám kolozsvári klubjának vezetősége nem tudta megemészteni, hogy a téli szünet utáni három mérkőzésen csupán két pontot szerzett a csapat, és korábbi hatpontos előnye felére olvadt a FCSB-vel és az Universitatea Craiovával szemben. Ennek pedig António Conceicao da Silva Oliveira vezetőedző itta meg a levét – sajtóhírek szerint már hétfőn szerződést bontott vele a klub, bár leváltását hivatalosan csak kedd délelőtt jelentették be.

António Conceicao da Silva Oliveira (Fotó: Riti József Attila)

 

Az 57 éves portugál edző bukását immár másodszor is az Astra csapata okozta, amely ellen szombaton 1–1-es döntetlen ért el a 30. perctől emberelőnyben játszó CFR. Az Astra, amely ellen 2009 novemberében is utolsó meccsét vívta Conceicao első erdélyi mandátuma végén. Akkor 1–0-ra nyert a CFR, szintén az első helyen állt, a csapat Európa-liga-szereplésével elégedetlen Pászkány Árpád, a klub akkori tulajdonosa mégis kirúgta az év első felében Román Kupát és Szuperkupát nyerő edzőt.

Conceicao 2015-ben tért vissza Kolozsvárra, 2016-ban másodszor is megnyerte a Román Kupát, ám a szezon végén magától is távozott, amikor kiderült, hogy az éppen csődvédelem alatt álló klub nem tudja a kéréseinek megfelelően megerősíteni a keretet.

Harmadszor tavaly nyáron, az alig három meccs után kirúgott Edward Iordanescu helyére érkezett, 30 meccsen 17 győzelem, 9 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege. A bajnokságban ősszel remekelt, viszont augusztusban belefutott a CFR és a román foci egyik legnagyobb nemzetközi kudarcába: az Európa-liga playoffkörében kettős vereséggel (0–2, 2–3) esett ki a luxemburgi Dudelange ellen.

Menesztése már akkor is szóba került, kiszemelt utóda, a spanyol Juan José Maqueda meg is érkezett Kolozsvárra, ám Ioan Varga, a klub főrészvényese nem akarta kifizetni Conceicao teljes hátralevő fizetését, ezért elmaradt a szerződésbontás.

Amióta viszont Varga a portugál edzővel kiváló viszonyt ápoló Iuliu Muresan klubelnököt is leváltotta az ősszel, Conceicao állását csak az eredmények védték meg. Februárban pedig már elmaradtak a győzelmek.

A klubvezetőség ideiglenesen Alin Minteuanra, a harmadosztályú tartalékcsapat edzőjére bízta a tréningek levezetését, várhatóan a Poli Iasi elleni hétvégi, idegenbeli bajnoki mérkőzésen is ő ül majd a kispadon.

2019.03.13 08:25:45

Légiósok BORBOLA BENCE

„Hirtelen olyan rosszullét fogott el, amilyet senkinek sem kívánok.”

2019.03.09 12:41:57

Légiósok PIETSCH TIBOR

Hidi Patrik a hét eleji színpompás bemutatás után ma már debütált is a bajnoki nyitányon.

2019.03.01 23:10:32

Légiósok nemzetisport.hu

2019.02.25 23:00:32

Légiósok nemzetisport.hu