Légiósok: Laczkó Zsolt kölcsönben a Vicenzáé - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.09.09. 19:46
null
Laczkó Zsolt a Vicenzában folytatja (Fotó: Imago)
Címkék
A korábbi híreknek megfelelően az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Vicenza megegyezett az élvonalbeli Sampdoriával Laczkó Zsolt átigazolásáról, a magyar válogatott játékos egy évre kölcsönbe érkezik.

A bal oldalon több poszton is bevethető, 21-szeres magyar válogatott futballista egy több játékost érintő ügylet keretében került a Vicenzához, amely Laczkó mellett végleg megszerezte Marco Padalinót és Franco Semiolit.

A két klub már pénteken nyilvánosságra hozta a megállapodás tényét, az időtartam azonban még nem volt ismert. Filipovics Vladan, a játékost képviselő F-Group menedzseriroda részéről megerősítette az átigazolást, és elárulta, Laczkó egy érve érkezik:

„Úgy állapodtunk meg, hogy a jövő nyárig szól Zsolt szerződése, de amennyiben télen lesz más lehetősége, akkor távozhat" – árulta el Filipovics.

Olaszországban az átigazolási határidő lejárta után csak külön engedéllyel lehet igazolni, erre a Vicenza szeptember 10-ig kapott lehetőséget.

A 25 éves Laczkó 2011 januárjában került a Samphoz, majd megjárta a másodosztályt is a genovai klubbal. A Serie A-ban kilenc, a másodosztályban (osztályozóval együtt) 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára mostanáig.

„ÉN KEZDEMÉNYEZTEM A VÁLTÁST”

Laczkó Zsolt menedzsmentje, az F-Group iroda közleményében kommentálta a váltást.

„Én kezdeményeztem a váltást, és kértem a klubvezetőséget, hogy engedjen el. A Sampdoriánál elsősorban az olasz játékosok élvezik a bizalmat, beláttam, nincs sok esélyem a csapatba kerülni. Logikus döntés volt, hogy egy olyan együtteshez igazoljak, ahol rendszeresen pályára léphetek. Hiszem, hogy a Vicenza jó választás!" – nyilatkozta Laczkó Zsolt.


„A vezetőség bízik bennem, azt is elfogadta, hogy a kölcsönszerződésbe belevettük: januárban a Samp visszahívhat, de a téli átigazolási időszakban más egyesület is elvihet. Egyébként hárman érkezünk Genovából, rajtam kívül egy svájci, és egy olasz válogatott játékos is Vicenzába kerül. Az előző idényben sem értette senki, miért nem megy jól a csapatnak, ugyanis mindenki látta, hogy erős a keret. A nyáron is jól igazolt a Vicenza, és nem kezdte rosszul a szezont, szóval várom már, hogy csatlakozzak az új csapatomhoz. Szeretnék bizonyítani, és folyamatosan játszani, hogy a válogatottba is mindig ideális formában érkezzek – valamit, hogy felhívjam magamra újra a Sampdoria, vagy más klubok figyelmét" – tette hozzá a jelenleg a válogatott kerettel Hollandia ellen készülő labdarúgó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik