Légiósok: Kovács Péter Norvégián belül váltott klubot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 18:02
A Sarpsborg 08 csapatától a norvég labdarúgó-bajnokság élvonalából kieső Sandefjord együtteséhez igazolt Kovács Péter.

A 37 éves, korábbi tízszeres magyar válogatott csatár két évvel ezelőtt bajnok lett a Strömsgodset IF színeiben, ahonnan idén nyáron távozott. Eleinte rendszeresen pályára lépett a Sarpsborgban, de a tavaszi-őszi rendszerű bajnokság hajrájában kevés lehetőséget kapott. Az immár másodosztályú Sandefjorddal kedden egy szezonra szóló szerződést kötött.
egy szezonra szóló szerződést kötött.

„Már júliusban is beszéltünk, de akkor a Sarpsborgot választottam. Most itt vagyok, és nagyon várom az új szezon kezdetét. Tudom, hogy támadófutballt fogunk játszani, ezért sok lehetőséget kapok majd.

Ennek kimondottan örülök” – mondta új klubja honlapján Kovács Péter, aki a legeredményesebb külföldi játékos a norvég élvonal történetében.

A salgótarjáni születésű támadó Magyarországon az SBTC, az Újpest és az Érd labdarúgója volt, majd 1998 és 2002 között Finnországban játszott.

Azóta – egy Belgiumban töltött idény kivételével – Norvégiában futballozik. Három évvel ezelőtt gólkirály lett a norvég első osztályban.

A csütörtökön és vasárnap sorra kerülő magyar-norvég Európa-bajnoki pótselejtezős párharccal kapcsolatban néhány nappal ezelőtt a Dagbladet című lap érdeklődésére Kovács elmondta: szerinte Norvégiának 51, Magyarországnak pedig 49 százalék esélye van a kijutásra. Úgy vélekedett: nem jelent semmit, hogy a norvégok 12 helyet rontottak a világranglistán, és ha úgy játszanak, ahogyan az elmúlt három tétmérkőzésen, akkor jó eséllyel továbbjutnak.

Ugyanakkor elárulta: örülne, ha a magyar csapat részt vehetne a jövő évi, franciaországi Eb-n, és boldog, hogy Oslóban láthatja a válogatottat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik