Légiósok: Korhut a pályafutása végéig is szívesen maradna Beer-Sevában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.03. 10:00
null
Korhut Mihály a 12. válogatott fellépésére készül (Fotó: mlsz.hu)
A múlt héten beszámoltunk róla, hogy az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva válogatott védője, a 28 éves Korhut Mihály 2021-ig szerződést hosszabbított klubjával. A légiós menedzsmentje honlapjának nyilatkozott az új szerződése kapcsán, míg a Nemzeti Sportnak a válogatottról beszélt hosszabban.

„Örülök a szerződéshosszabbításnak, mert ez visszajelzés számomra, hogy elégedettek a klubnál a játékommal, és hosszú távon is számítanak rám. Ezt a bizalmat szeretném azzal meghálálni, hogy minél jobb teljesítményt nyújtok” – idézi Korhut Mihályt a centersport.hu. A védő a hosszabb távú jövőjéről is beszélt.

„Az új megállapodás értelmében négy évig szól a szerződésem, de mivel a feleségemmel nagyon megszerettük a várost, nagyon jó csapatnál, remek körülmények között játszhatok, így azt sem zárnám ki, hogy még tovább, akár a pályafutásom végéig is a Hapoel Beer-Sevában futballozom, örömmel tenném.”

A válogatott balhátvéd a jelenlegi szezonjáról is beszélt, illetve a nemzeti csapatra váró feladatokról is szót ejtett.

„A bajnokságokban általában jellemző, hogy mindenki az aktuális bajnokot szeretné a leginkább megverni, és ez most a mi meccseinken abszolút érezhető. Kicsit beragadtunk a rajtnál, de még nagyon sok mérkőzés hátra van, sok minden változhat. A nemzetközi porondon ismét eljutott a csapat az Európa-liga csoportköréig, az első fordulóban otthon megvertük a svájci Luganót, majd kikaptunk a papíron esélyesebb Viktoria Plzen vendégeként. Amikor Izraelbe kerültem, nagy váltás volt számomra, hogy az NB I-gyel ellentétben ott nincs téli szünet, egyfolytában játszanak a csapatok augusztustól május végéig. Egy labdarúgó alapvetően minél többet szeretne játszani, én is azok közé tartozom, akik legszívesebben az edzések helyett is csak futballoznának. Ami a válogatottat illeti: jó újra hazatérni, találkozni a társakkal a Telki edzőtáborban, és újra magyar hangokat hallani. Bár a világbajnokságra már nem juthatunk ki, örömmel jöttem, és komolyan vesszük a Svájc és Feröer elleni találkozót is, mert aki egyszer felveszi a címeres mezt, az nem mondhatja rá egyetlen mérkőzésre sem, hogy tét nélküli.”

A jelenleg már Telkiben, a válogatott edzőtáborában tartózkodó labdarúgó a Nemzeti Sport hétfői számában hosszabban is beszélt a közelgő válogatott meccsekről.

„Sűrű lesz a heti program – mondta lapunknak a 11-szeres válogatott védő. – Szerdán, a reggeli edzés után már elutazunk a szombati mérkőzésre, a meccs után ott alszunk, és csak vasárnap reggel indulunk vissza a keddi, Feröer elleni budapesti találkozóra.”

A magyar válogatott számára a világbajnoki kijutás szempontjából már nem lesz tétje a találkozónak, annál inkább a svájciaknak, akik csoportelsőként szeretnének kijutni a vb-re.

„Ha nem akarnak pótselejtezőt vívni, muszáj lesz győzniük ellenünk, utána ugyanis Portugáliába utaznak. Gyanítom, azonnal nekünk esnek, igyekeznek nyomást helyezni ránk. Ők a mérkőzés esélyesei, de bízom benne, ha sokáig nem tudnak betalálni, hibáznak, és mi ezt kihasználjuk. A budapesti mérkőzés figyelmeztetés lehet nekik is, hiszen kettő-kettőnél volt egy nagy helyzetünk, nyerhettünk volna, sajnos mégis kikaptunk. Nem játszottunk azonban alárendelt szerepet, és ehhez a mérkőzéshez is azzal a céllal állunk hozzá, hogy amennyire csak lehet, megnehezítsük a svájciak életét.”

Ha a vb-re már nem is juthat ki a magyar együttes, Korhut Mihály szerint ugyanúgy állnak hozzá a mérkőzéshez, mintha valós tétje lenne. „Nagyon erős győzelmi vágy munkál bennünk, szeretnénk megmutatni, mit tudunk – mondta végül. – Szeretnénk büszkévé tenni a szurkolóinkat, különösen a gyerekeket, akiket adott esetben talán egy ilyen győzelem ösztönöz arra, hogy futballistának álljanak.”

A Svájc és Feröer ellen készülő 24-es magyar keret tagjai
Kapusok: Gulácsi Péter
(RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila* (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Szabó János (Paksi FC)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs* (al-Vahda – Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK)
*Eltiltás miatt Svájc ellen nem játszhat.

VB 2018, EURÓPAI SELEJTEZŐK
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ
2017. október 7., szombat
18.00: Feröer–Lettország
20.45: Svájc–Magyarország

20.45: Andorra–Portugália

10. FORDULÓ
2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 8 8 18– 3 +15 24
2. Portugália 8 7 1 28– 4 +24 21
3. MAGYARORSZÁG 8 3 1 4 11– 9 +2 10
4. Feröer 8 2 2 4 4–15 –11 8
5. Andorra 8 1 1 6 2–17 –15 4
6. Lettország 8 1 7 3–18 –15 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik