nemzetisport.hu 2019.01.10 10:51 Frissítve: 2019.01.10 11:21

Légiósok: Kleinheisler a Zenit legolcsóbb kiszemeltje

A minap már írtunk róla, hogy orosz és kazah források 1.5 millió euróra teszik a kazah bajnok Asztanában futballozó Kleinheisler László árát, aki iránt a szentpétervári Zenit érdeklődik. Az orosz sajtóban most megjelent egy összeállítás, amelyből kiderül, a magyar válogatott középpályás az orosz klub legolcsóbb téli kiszemeltje.

Kleinheislert (jobbra) topligás jelöltek között emlegetik Oroszországban (Fotó: AFP)

 

Az argumenti.ru hosszabb cikket közöl az orosz Zenitnél várható téli változásokról. A portál kifejti, jelentős átalakításokat kell eszközölnie a keretben a vezetőségnek, illetve a szentpéterváriakat 2018 májusától iránytó Szergej Szemak vezetőedzőnek, ha  a csapat a tavasszal szeretné megtartani egypontos előnyét a tabella élén, általános vélemény Oroszországban, hogy több minőségi játékosra lenne szüksége a Zenitnek. Ráadásul sok olyan futballista van a keretben, akiket még az előző szakvezető, Roberto Mancini kérésére szerződtettek, de Szemak már nem számol velük.

A portál listát készített a Zenit téli kiszemeltjeiből, ebből kiderül, hogy a másfél millió euróra taksált Kleinheisler László a legolcsóbb célpont. Az argumenti.ru is úgy fogalmaz, hogy bár a brémai sikertelen időszak után a magyar középpályás szerződtetése rejt magában némi kockázatot, de 1.5 millió euró nem nagy összeg egy 24 éves, az Európa-ligában márt bizonyító játékosért, ezt könnyedén ki tudja fizetni a Zenit.

Kleinheislert követi a listán a 20 éves román szélső, Dennis Man, az FCSB játékosának vételárát 3.5 millió euróra teszik. A Feyenoord védője, a holland korosztályos válogatott Jeremiah St. Juste már legalább 5 millió euróba kerülne, míg a francia Saint-Étienne norvég védekező középpályása, Ole Selnaes nyolcba.

Az argumenti.ru a szezonban 17 bajnokin öt gólpasszt jegyző norvégot Kleinheisler posztriválisának tekinti, és úgy fogalmaz, sokkal inkább megoldást jelenthetne az orosz klubnak, mint a magyar futballista, igaz, sokkal drágább is, mert a nyolcmillió euró csak a becsült értéke, francia klubja valószínűsíthetően 12-15 milliót is kérne érte.

A Zenit két legdrágább kiszemeltjének két másik középpályást tartanak, a Sampdoria belga légiósát, Dennis Praetot és a francia Lyon játékosát, Lucas Tousart-t, akiket egyaránt 20 millió euróra becsülnek.

2019.10.19 22:34:42

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megpróbál egy negyedik bajnokságban is gólkirály lenni.

2019.10.18 20:48:02

Légiósok PIETSCH TIBOR

„A három chicagói év alatt egyetlen edzést és meccset sem mulasztottam el.”

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.