Légiósok: Kalmár gólt lőtt, a DAC megelőzte Holman Dávidékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 19:18
Kalmár Zsolt góllal járult hozzá a DAC 2–0-s idegenben aratott győzelméhez a szlovák bajnokság tavaszi rajtján. A dunaszerdahelyiek sikerükkel feljöttek a dobogóra.

Szenicében Kalmár Zsolt kezdett a DAC-ban, és veszélyesen is játszott, a második félidő elején szabadrúgásból volt veszélyes. A 66. percben üresen állva kapott labdát, és senkitől sem zavartatva, a tizenhatos sarkáról pontosan célozva szerezte meg a DAC 800. szlovák élvonalbeli gólját. A 49. percben sárga lapot kapó vörös hajú támadót a 83. percben cserélték le. Vida Kristophert és Mervó Bencét csereként nevezte Marco Rossi vezetőedző, a játékra egyiküknek sem adott lehetőséget.Kalmár Zsolt kezdett a DAC-ban, és veszélyesen is játszott, a második félidő elején szabadrúgásból volt veszélyes. A 66. percben üresen állva kapott labdát, és senkitől sem zavartatva, a tizenhatos sarkáról pontosan célozva szerezte meg a DAC 800. szlovák élvonalbeli gólját. A 49. percben sárga lapot kapó vörös hajú támadót a 83. percben cserélték le. Vida Kristophert és Mervó Bencét csereként nevezte Marco Rossi vezetőedző, a játékra egyiküknek sem adott lehetőséget.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Holman Dávid kezdőként végigjátszotta a Slovan Bratislavában a Zemplín Michalovce otthonában 1–1-gyel véget érő mérkőzést, a magyar középpályás az 55. percben sárga lapot kapott. A Slovan botlását kihasználva a DAC feljött a bajnokság 3. helyére.

Ukrajnában Kádár Tamás a Dinamo Kijevben végigjátszotta az Olimpik Doneck ellen 1–0-ra megnyert mérkőzést, a 26. percben sárga lapot kapott. Győzelmével a Dinamo 3 pontra van az éllovas Sahtar Donecktől, és egy meccsel kevesebbet is játszott.

Dániában Korcsmár Zsolt is az elsőtől az utolsó percig játszott, csapata első góljánál gólpasszt adott az FC Köbenhavn ellen 3–1-es győzelmet arató Midtjyllandben, amelyben a holland Rafael van der Vaart csak időhúzó csereként állt be a 90. percben. A Midtjylland a bajnokságban továbbra is vezet a Bröndby előtt.

A Horvátországban a bajnokságot toronymagasan vezető Dinamo Zagreb otthonában 1–0-s győzelmet arató Hajduk Splitben a sérüléséből lábadozó Futács Márkó nem került a keretbe, Gyurcsó Ádám viszont ott volt a kispadon, de nem cserélték be.

Ausztriában a St. Pöltent 4–0-ra legyőző, éllovas Red Bull Salzburgban Szoboszlai Dominik nem került be a keretbe, mint ahogy a portugál másodosztályban a Real SC-tól 5–1-es vereséget szenvedő Benfica B-ben sem Csoboth Kevin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik