Légiósok: Kádár Tamás aláírt a Dinamo Kijevhez – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 19:53
null
Így üdvözölték a kijeviek a honlapjukon Kádár Tamást
A Lech Poznant elhagyó Kádár Tamás aláírt a Dinamo Kijev labdarúgócsapatához – számolt be a hírről az ukrán klub a hivatalos honlapján.

 

A Lech Poznan már csütörtökön bejelentette, hogy megegyezett a Dinamo Kijevvel Kádár Tamás átigazolásáról. Péntek este az ukrán rekordbajnok világgá kürtölte a hírt, miszerint a 26 éves védő négy évre aláírt hozzájuk, és a 44-es mezt választotta. Sajtóhírek szerint 2.5 millió eurót fizetett Kádárért a Dinamo.

A zalaegerszegi nevelésű magyar légiós 2015-ben a Diósgyőrtől igazolt a lengyel klubhoz, 74 alkalommal lépett pályára a Lech színeiben, Lengyelországban bajnoki címet és Szuperkupát is nyert. Korábban játszott Angliában (Newcastle, Huddersfield) és Hollandiában (Roda) is.

A kijeviek 18 fordulót követően a második helyen állnak az ukrán élvonalban, 13 ponttal elmaradva az éllovas Sahtar mögött, és hárommal megelőzve a harmadik helyen álló Zoriát. A nemzetközi kupaporondon tavasszal már nem lesz kötelezettsége a Dinamónak, miután BL-csoportjában a Napoli (11 pont), a Benfica (8) és a Besiktas (7) mögött egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a negyedik helyen végzett.

Az együttes vezetőedzője a klub korábbi ikonja, a 42 éves Szerhij Rebrov. A Dinamo keretében jelenleg nyolc védőt találunk: öten belső védők, ketten a jobb oldalon bevethetők, a bal oldalon viszont alapesetben egyedül Vitorino Antunesre számíthatnak. A 29 éves portugál légiós biztos kezdőnek számított a szezon elején, aztán kiszorult a csapatból. Szeptember óta csak három meccsen játszott, igaz, azokon végig pályán volt.

Kádár téli távozására ősztől folyamatosan utaltak a poznani vezetők, a felkészülési időszak mérkőzésein nem lépett pályára, elkerülendő a sérülést, ami akadálya lehetett volna az eladásnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik