Légiósok: idegenben szerzett pontot a Sepsi, Langék taroltak

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.11.30. 21:59
null
A Sepsi mínusz 10 fokban, havas pályán ért el döntetlent (Fotó: Facebook/Poli Iasi)
Döntetlent (1–1) ért el a Sepsi OSK a tőle pontszámban hattal elmaradó Poli Iasi vendégeként a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának pénteki játéknapján. Prosser Dániel kispados volt, nem lépett pályára a sepsiszentgyörgyi csapatban. Lang Ádám ellenben végig a pályán volt a kolozsvári CFR-ben, amely kiütéses győzelmet (5–0) aratott a Voluntari ellen.

A fagy uralja a román élvonal hétvégi fordulóját, a Sepsi OSK mínusz 10 fokban, havas pályán játszott a Poli Iasi otthonában, Kolozsváron pedig mínusz 8 fokban találkozott az éllovas CFR és a sereghajtó Voluntari.

Hiába okozott gondot a Poli és a Sepsi játékosainak is egyensúlyuk megőrzése, valamint a labda kezelése a letakarított hóréteg maradványaival barázdált pályán, a két csapat mégis viszonylag gyakran eljutott egymás kapujáig. A szentgyörgyiek ki is használták az első helyzetüket, Gabriel Vasvari lőtte tíz méterről a bal alsóba a Tandiától kapott labdát, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert védelmük megfeledkezett Dylan Floresről, aki előrevetődve, Fejér kapus lábai közül fejelte a hálóba a játékszert.

Ezt követően viszont már rendre pontatlanul céloztak a támadók, a hazaiaktól Flores három, a vendégektől Szimonovszki öt méterről nem találta el a kaput, míg Tandia és Vasvari kísérleteit védte az első élvonalbeli meccsét játszó Tarnoveanu. Az utolsó félórában már csak a sorozatban hatodik idegenbeli pontszerzés volt a Sepsi célja, hiába állt be a veterán csatár, Hadnagy Attila is, veszélyes támadása már nem akadt a székelyföldi csapatnak. Igaz, közben Fejérnek sem akadt védenivalója, a saját tizenhatosukra beszorult társai ugyanis csak beadásokat engedtek a Polinak, lövéseket nem.

Kolozsvárt legalább a hóesés elkerülte az elmúlt napokban, és a listavezető CFR örömfocival szórakoztatta a hideget elviselő pár száz szurkolóját. Lang Ádám kezdett és hibátlanul végigjátszotta a 90 percet a hazai gárdában, amely az öt gól mellett két kapufát is jegyzett a sereghajtó Voluntari ellen.

A meccs hőse a mesterhármast jegyző George Tucudean volt, aki ennek köszönhetően a Liga 1 góllövőlistáján is átvette a vezetést, 11 találattal. A CFR elsősorban kontrákból volt eredményes, a sereghajtó ugyanis végig bátran próbált támadni, ám a középpályán megszerzett labdákból az erdélyi együttes sorra vezette a gyors, alig néhány passzos, ziccerig kijátszott akciókat. A végjátékban pedig két olyan futballista talált be, akinek ez volt az első gólja a csapatban: előbb a válogatott jobbhátvéd Cristian Manea, majd pedig a csereként beállt, utánpótláskorú szélső, Valentin Costache.

ROMÁNIA, LIGA 1
17. FORDULÓ, pénteki mérkőzések
Poli Iasi–Sepsi OSK 1–1
(Flores 21., illetve Vasvari 8.)
CFR–FC Voluntari 5–0 (Tucudean 26., 56., 62, Manea 84., Costache 89.)
Az élcsoport: 1. CFR 36 pont, 2. FCSB 31 (16 mérk.), 3. Viitorul 29 (16 mérk.), 4. Craiova 26 (16 mérk.), 5. Gaz Metan 26 (16 mérk.), 6. Sepsi 24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik