Légiósok: Huszti vállán sírt a súlyos beteg korábbi holland válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 08:46
null
Ricksen teljesen meghatódott
Jótékonysági gálamérkőzésen szerepelt Huszti Szabolcs. A Hannover magyar légiósa emocionális mérkőzésen vett részt, amelyen Fernando Ricksenért, Fernando Ricksennel futballoztak nem kis sztárok.

A holland Fortuna Sittard korábbi játékosa, Fernando Ricksen tiszteletére szerveztek jótékonysági találkozót, amelyre a dél-holland Limburg tartománybeli városban került sor. Ricksen barátai, volt csapattársai a Fortuna Sittarddal játszottak. A találkozón szerepelt Huszti Szabolcs is, aki 2007 és 2009 között a Zenitben szerepelt együtt a holland játékossal.

Huszti és Ricksen
Huszti és Ricksen

A 37 éves, már visszavonult Ricksen súlyos betegséggel küzd: az Amyotrophiás lateralsclerosis (ALS), a motoros neuronok betegsége egy fokozatosan előrehaladó, a mozgás károsodásával, majd elvesztésével járó betegségcsoport.

A találkozót – már ha a végeredmény egyáltalán érdekes – Ricksen barátai nyerték 5–2-re, a találkozón Ricksen is betalált tizenegyesből.

A mérkőzésen pályára lépett többek közt Ronald de Boer, Mark van Bommel, Nordin Wooter, Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay és Shota Arveladze is. A holland nagyválogatottban 12-szer pályára lépő Ricksen nem is bírta ki könnyek nélkül, nagyon meghatódott a szeretettől, amit a többiektől és a közönségtől kapott.

A Fortuna Sittard ráadásul különleges dologgal kedveskedett: Ricksenről nevezték el a stadionban az északi lelátót.

RICKSEN GÓLJA UTÁN CSAPATTÁRSAIVAL ÖLELKEZETT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik