Légiósok: Holman gólt szerzett, a DAC elpuskázta a nagy esélyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.24. 17:47
null
Holman Dávid (balra) fogadja a gratulációkat (Fotó: fkslovan.com)
Csak 1–1-re volt képes hazai pályán a Ruzomberok ellen a szlovák labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Slovan Bratislava, magyar szempontból viszont jó hír, hogy a pozsonyiak gólját Holman Dávid szerezte. A három magyar légióssal felálló DAC szintén döntetlent játszott a szombaton megrendezett 16. fordulóban.

 

A vendég rózsahegyiek az első félidő közepén megszerezték a vezetést az albán Kristi Qose révén, majd a második játékrészben élő falat alkotva sokáig őrizték az előnyüket, csakhogy a 75. percben jött Holman Dávid, és egy megpattanó lövés után közelről belőtte az egyenlítő gólt.

A mérkőzést végigjátszó Holman az előző fordulóban is gólt szerzett; a mostani pedig a harmadik találata volt a bajnoki idényben.

A Slovan még mindig veretlen, és hatpontos előnyét is megőrizte, miután a három magyar légióssal felálló DAC hazai pályán nem bírt a 18. perctől emberhátrányban lévő, onnantól foggal-körömmel védekező vendégével. A hetes vereségszériából érkező trencséniek annak ellenére szereztek pontot, hogy utazásuk nem volt zavartalan: csapatbuszuk lerobbant, így késéssel érkeztek Dunaszerdahelyre.

Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté végig a pályán volt a DAC-ban, előbbi kettő előtt nagy gólszerzési lehetőség is adódott, de nem tudtak élni vele.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ

Slovan Bratislava–Ruzomberok 1–1
DAC–Trencín 0–0
Sered–Zilina 1–1
Spartak Trnava–Nitra 2–3
Senica–Zemplín Michalovce 2–4
Zlaté Moravce–Podbrezová 1–0
Az élcsoport: 1. Slovan 40 pont, 2. DAC 34, 3. Nitra 33, 4. Ruzomberok 24., …8. Trencín 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik