Légiósok: Hidi Patrik két évre Spanyolországba igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 20:34
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online egy napja megírta, a spanyol másodosztályban szereplő Real Oviedo szerződtette Hidi Patrikot, a Budapest Honvéd korábbi csapatkapitányát. A hírt a spanyol klub a hivatalos honlapján jelentette be.

A portál szerint a kedden orvosi vizsgálaton áteső magyar középpályás két évre írt alá, szerda délután lesz a hivatalos bemutatása, és már részt vesz az első edzésen.portál szerint a kedden orvosi vizsgálaton áteső magyar középpályás két évre írt alá, szerda délután lesz a hivatalos bemutatása, és már részt vesz az első edzésen.

A 26 éves győri születésű labdarúgó a klub honlapja szerint összesen 242 mérkőzést játszott a Honvéd színeiben, szerepelt az utánpótlás-válogatottban és tavasszal bajnoki címet nyert.

„Nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy egy új szakasz kezdődik az életemben, mindent meg fogok tenni az új csapatomért” – idézte röviden Hidit az Oviedo Twitter-oldala.

„Az elmúlt hetek, sőt hónapok során több országból érdeklődtek Patrik iránt, görög és orosz ajánlatai is voltak, ahogy Magyarországról is jött konkrét megkeresés – mondta a játékost képviselő Filipovics Vladan. – Az is ismert, hogy Marco Rossi örömmel vitte volna magával a DAC-hoz, hiszen jól ismeri a játékost, szívesen dolgozott volna vele tovább. Mi azonban türelemmel vártunk, mert bíztunk abban, hogy jön olyan lehetőség, ami Patrik karrierje szempontjából előnyösebb lesz. Három hete folyik az egyeztetés, az Oviedo ez idő alatt alaposan feltérképezte őt, és végül több tárgyalás után úgy határozott: szüksége van egy ilyen típusú középpályásra. Néhány éve mexikói befektetők vették át az egyesületet, akinek az a célja, hogy visszajuttassák az élvonalba a csapatot. Idén is a feljutás a kitűzött cél, új edző és új játékosok érkeztek a klubhoz. A vezetőedző keresett olyan játékost a középpályára, aki magabiztos, technikailag képzett, és a pontrúgásai életveszélyesek. Úgy ítélték meg, Hidi Patrik ilyen. Véleményem szerint nagy dolog ez a szerződés, mert jelen pillanatban nincs magyar sem a spanyol első-, sem pedig a másodosztályban. A La Liga 2 egy nehéz bajnokság, de Patrik érett futballista, éveken át Marco Rossival készült, aki a taktika terén is felkészítette arra, hogy egy ilyen nívós bajnokságban megállja a helyét. Az is bizonyítja, hogy komoly igazolásnak tartják a magyar érkezőt, hogy holnapig szinte rejtegetik a média elől, hogy aztán szerdán hivatalos sajtótájékoztatón mutassák be."



NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Danilo (brazil, szabadon igazolhatóként, legutóbb Dibba al-Fudzsaira – Arab Emírségek), Deák István (Mosonmagyaróvár), Akeem Latifu (nigériai, FK Zira – Azerbajdzsán, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt (Videoton)
Kölcsönbe érkezők: Laczkó Zsolt (Paks, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők: Bobál Gergely (ZTE FC), Fehér Imre (SZEOL SC), Varga Márkó (Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Bíró Ákos, Gergényi Bence, Herjeczki Kristóf, Nemes Barna, Rózsahegyi Dominik, Stoiacovici Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Hajdú Ádám (Paks, kölcsön után végleg), Hidi Patrik (Real Oviedo – Spanyolország, szabadon igazolhatóként), Koszta Márk (Mezőkövesd), Somogyi Csaba (Budafok), Dusan Vasziljevics (szerb-magyar, szabadon igazolható), Vernes Richárd (paksi kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bora György (ismét Dorog), Raul Ioan Palmes (román, Kazincbarcika), Vajda Dániel (budaörsi kölcsön után Dorog)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs Zsolt (Paks, onnan ZTE FC), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik