Légiósok: hat országból kapott ajánlatot a magyar középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 14:01
Már télen is több országból volt érdeklődés a román élvonalbeli CSMS Iasi magyar középpályása, Bőle Lukács iránt, akinek hamarosan lejár a szerződése a klubjánál. Így szabadon igazolhatóként válthat klubot a nyáron, ez növeli az értékét és a kérői számát is.

A 26 éves Bőle Lukács csapata, a román élvonalban az El-indulást jelen állás szerint kiharcoló CSMS Iasi, amely szeretné meghosszabbítani a 26 éves magyar középpályás lejáró szerződését. Egyelőre azonban kérdéses a folytatás. (A CSMS Iasi El-indulása amúgy attól függ, hogy a nemzetközi licencet nem kapó Dinamo Bucuresti fellebbezését elfogadja-e a nemzetközi Sportdöntőbíróság).

„Bőle Lukácsnak június 10-én lesz az esküvője Kaposváron, a jövőjéről ezt követően döntünk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a középpályás menedzsere, Panicos Makedonas. – A döntés nem lesz könnyű. Hét román csapat mellett kaptunk ajánlatot Magyarországról, Ciprusról, Lengyelországból, Törökországból és az Egyesült Államokból is."

A játékosügynök ugyanakkor hozzátette, néhány lehetőséget már kizártak.

„Lukács Magyarországra egyelőre nem szeretne visszatérni, hiszen erősebb bajnokságokból is vannak lehetőségei. Az amerikai profi ligán gondolkodtunk, de ott már megy a bajnokság, és nem lenne szerencsés pihenő nélkül, szezon közben csatlakozni egy csapathoz úgy, hogy Romániában ebben az idényben már 33 bajnokit lejátszott. Ezért inkább az európai folytatás valószínűsíthető" – tette hozzá a játékosügynök.

Bőle 2014-ben Kaposvárról igazolt a CSMS Iasihoz, két év alatt 52 bajnokin öt gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt is jegyzett. A Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli az értékét, ezzel klubja legértékesebb játékosának számít.

Az NSO román forrásból úgy értesült, hogy a Liga I-ből Bukarestből, Kolozsvárról és Konstancáról is van érdeklődés a középpályás iránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik