Légiósok: Gyurcsótól többet vár edzője – használja a másik lábát is!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 09:14
null
Gyurcsót (7) kritizálta az edzője (fotó: facebook.com)
Gyurcsó Ádám másfél évvel ezelőtt igazolt a lengyel élvonalban szereplő Pogon Szczecinhez, amelyben hamar alapemberré vált, s mára a csapat egyik legfoglalkoztatottabb játékosának mondhatja magát. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetne, mondván a helye biztos a kezdőben. Az előző idény végén új edző érkezett a klubhoz, Maciej Skorza, aki ugyan rendszeresen számol a magyar szélsővel, ám elárulta: többet vár a 26 éves játékostól.

 

Skorza a Pogon hivatalos honlapjának adott interjúban elárulta: nemcsak a gólok terén, hanem a védekező munkában is többet vár Gyurcsótól.

„Nem feltétlenül vagyok megelégedve a széleken megnyert párharcok mennyiségével. Az előző mérkőzésen Ádám egy tizenkilenc éves sráccal szemben küzdött a pályán az első perctől az utolsóig. A szünetben direkt szóltunk Ádámnak, hogy a srácnak már van egy sárgája, keresse az egy az egy elleni helyzeteket, hogy esetleg kapjon még sárgát, de ez csak a nyolcvankilencedik percben történt meg” – mondta Skorza, aki kitért arra is, hogy az egyébként jobb lábas Gyurcsót miért a bal oldalon szerepelteti.

„Ha megkérdezik Ádámtól, hogy melyik oldalon szeret játszani, a balt fogja mondani, mert szereti, ha befelé tud cselezni, és utána lőni is lehetősége nyílik. Ráadásul Ricardo Nunes-zel jól megértik egymást a bal oldalon, és ha Ádámot átteszem a másik oldalra, akkor ezt a kommunikációt elveszti a csapat” – fogalmazott a szakember, és elárulta azt is, hogy miben vár többet a magyar játékostól.

„Sok mindennek meg kell változnia Ádám játékában. Védekezésben sokkal többet várok tőle, sokkal mobilisabbnak kell lennie a pályán, és szeretném, ha többet használná a gyengébbik lábát, amivel sok meglepetést tudna okozni az ellenfeleinknek” – sorolta Skorza.

A magyar szélső a szezonban eddig 10 mérkőzésen lépett pályára a Pogon színeiben, s egy gólt szerzett – a legutóbbi fordulóban, a Górnik Zabrze ellen tizenegyest hibázott, s csapata immár négy bajnoki forduló óta nyeretlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik