Légiósok: Guzmics, ha kezd, hazai rangadón debütálhat

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 18:13
Guzmics Richárd sérülés miatt került közelebb a lengyel Wisla Kraków labdarúgócsapatának kezdőjéhez, miután az együtt csapatkapitánya, egyben középhátvédje, Arkadiusz Glowacki nagy valószínűség szerint nem játszhat a Legia Warszawa elleni vasárnapi hazai bajnoki rangadón.

A krakkói klubnál nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a 35 éves, 29-szeres válogatott Glowackit – aki kétéves törökországi légióskodást leszámítva 2000 óta áll a krakkóiak alkalmazásában – játékra alkalmas állapotba hozzák, ám erre kevés esélyt adnak. Ebben az esetben a középpályássor szűrője, a védőként is bevethető 30 éves, 65-szörös válogatott Dariusz Dudka kerülhet egy sorral hátrébb – Franciaországban hosszabb, Spanyolországban és Angliában rövid ideig légióskodott –, de a múlt héten szerződtetett magyar középhátvéd is képbe kerülhet a kezdőcsapat összeállításánál. Guzmics ebben az esetben áteshet a krakkói premieren.

A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban nyolc fordulót követően a Wisla 18 ponttal az első, a címvédő Legia 16 ponttal a második helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik