nemzetisport.hu 2019.01.26 22:23 Frissítve: 2019.02.02 11:13

Légiósok: Guzmics a Slovan Bratislavánál folytatja – hivatalos

Ismét Európában futballozhat Guzmics Richárd: a szlovák élvonalban listavezető Slovan Bratislava szombat este a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy szerződtette a 31 éves védőt.

Guzmics Richárdot menedzsere, Paunoch Péter (jobbra) is elkísérte a pozsonyi szerződéskötésre

 

Guzmics szerződése decemberben lejárt a kínai másodosztályú Jenpien Funde együttesénél, így szabadon igazolható játékosként dönthetett arról, hol folytatja a pályafutását. A 28-szoros válogatott labdarúgóval kapcsolatban megjelentek olyan hírek, melyek szerint visszatérhet Lengyelországba, emellett menedzsere, Paunoch Péter az NB I-et sem zárta ki, végül azonban a Slovan Bratislava lett a befutó.

„Mindenképpen olyan labdarúgóval akartunk erősíteni ezen a poszton, aki méltó vetélytársa lehet Vaszil Bozsikovnak és Kenan Bajricnak. Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Guzmics Richárddal, aki nemzetközileg is tapasztalt védő, futballozott Lengyelországban és Kínában is. Kiváló a fejjátéka és erős a párharcokban, ezeken a területeken pedig vannak hiányosságaink. Üdvözlöm őt a klubnál, remélem, hogy az együttműködésünk sikeres lesz” – mondta Ivan Kmotrík alelnök a klub hivatalos oldalának.

„Guzmics már tavaly is érdeklődött a lehetőség iránt, ám akkor nem tudtunk megegyezni a klubjával. Most nem hezitáltunk, amikor szabadon igazolható lett. Jól ismerjük őt a lengyel bajnokságból, a 2016-os Eb-n is nagyszerű teljesítményt nyújtott a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottban. A tapasztalata jól fog jönni az európai kupaporondon.”

Guzmics egy évre írt alá a pozsonyiakhoz, és vasárnap csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó együtteshez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a legeredményesebb szlovák klub játékosa lehetek. Azért jöttem ide, hogy hozzásegítsem a Slovant a céljai eléréséhez. Voltak ajánlataim Lengyelországból és Magyarországról is, de a Slovan volt az elsődleges választásom” – árulta el a magyar védő.

2020.01.24 20:12:49

Légiósok PIETSCH TIBOR

Alakulhatott volna szerencsésebben az elmúlt 13 év, de a válogatott csatár boldog ember.

2020.01.19 22:00:59

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az évforduló kapcsán »Pilut« meghívták az Inter elleni mérkőzésre.

2020.01.18 10:13:43

Légiósok BABJÁK BENCE

„Eddig elég hullámzó a németországi karrierem, de ha mélyen is voltam, keményen dolgoztam a visszatérésen.”

2020.01.09 23:05:53

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nem ez tehát Vadócz karrierjének a csúcsa.

2020.01.04 20:12:16

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem kért felmentést, nem mutogatott másra.