HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.26 22:23 Frissítve: 2019.02.02 11:13

Légiósok: Guzmics a Slovan Bratislavánál folytatja – hivatalos

Ismét Európában futballozhat Guzmics Richárd: a szlovák élvonalban listavezető Slovan Bratislava szombat este a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy szerződtette a 31 éves védőt.

Guzmics Richárdot menedzsere, Paunoch Péter (jobbra) is elkísérte a pozsonyi szerződéskötésre

 

Guzmics szerződése decemberben lejárt a kínai másodosztályú Jenpien Funde együttesénél, így szabadon igazolható játékosként dönthetett arról, hol folytatja a pályafutását. A 28-szoros válogatott labdarúgóval kapcsolatban megjelentek olyan hírek, melyek szerint visszatérhet Lengyelországba, emellett menedzsere, Paunoch Péter az NB I-et sem zárta ki, végül azonban a Slovan Bratislava lett a befutó.

„Mindenképpen olyan labdarúgóval akartunk erősíteni ezen a poszton, aki méltó vetélytársa lehet Vaszil Bozsikovnak és Kenan Bajricnak. Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Guzmics Richárddal, aki nemzetközileg is tapasztalt védő, futballozott Lengyelországban és Kínában is. Kiváló a fejjátéka és erős a párharcokban, ezeken a területeken pedig vannak hiányosságaink. Üdvözlöm őt a klubnál, remélem, hogy az együttműködésünk sikeres lesz” – mondta Ivan Kmotrík alelnök a klub hivatalos oldalának.

„Guzmics már tavaly is érdeklődött a lehetőség iránt, ám akkor nem tudtunk megegyezni a klubjával. Most nem hezitáltunk, amikor szabadon igazolható lett. Jól ismerjük őt a lengyel bajnokságból, a 2016-os Eb-n is nagyszerű teljesítményt nyújtott a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottban. A tapasztalata jól fog jönni az európai kupaporondon.”

Guzmics egy évre írt alá a pozsonyiakhoz, és vasárnap csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó együtteshez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a legeredményesebb szlovák klub játékosa lehetek. Azért jöttem ide, hogy hozzásegítsem a Slovant a céljai eléréséhez. Voltak ajánlataim Lengyelországból és Magyarországról is, de a Slovan volt az elsődleges választásom” – árulta el a magyar védő.

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.