Légiósok: gól, majd gólpasszok – Dzsudzsák remeklése sem ért győzelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.05. 20:41
Az al-Ittihad Kalba izgalmas mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az al-Fudzsaira otthonában az arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A vendégek első gólját Dzsudzsák Balázs szerezte, a magyar válogatott szélső később csapata másik két góljában is főszerepet vállalt.

Korán, már a negyedik percben hátrányba került az al-Ittihad Kalba: a vendégek védője ritkán látható öngólt lőtt a tizenegyespontról a saját kapujába (1–0).(1–0).



Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, Dzsudzsák a védők által lefejelt labdát bombázta 18 méterről a bal felsőbe. A kapitányi karszalagot viselő magyar futballista az al-Ittihad Kalba fordítást jelentő második góljából is kivette a részét, távoli szabadrúgása a lécet találta telibe, a kipattanó labdát viszont csapattársa a gólvonal mögé fejelte (1–2).

Dzsudzsák gólja



Dzsudzsák szabadrúgása után jött az újabb találat



A második félidőben ismét megremegett az addig sem túl stabil lábakon álló vendégvédelem, egy újabb öngól mellett az al-Fudzsaira egyik szélsője is betalált, ám ismét jött Dzsudzsák: remek beadása után az MTK-tól kölcsönvett Myke Bouard Ramos a hosszúba fejelt (3–3).



Az előző fordulóban szintén kanadai pontot jegyző Dzsudzsák már négy gólnál és hét gólpassznál jár az idényben, más kérdés, hogy csapata rossz formáján ez sem segít: az al-Ittihad Kalba immár hat bajnoki óta nyeretlen.

ARAB EMÍRSÉGEK, UAE LEAGUE
19. FORDULÓ
al-Fudzsaira–al-Ittihad Kalba 3–3

TOVÁBBI LÉGIÓSMÉRKŐZÉSEK

AUSZTRIA, 2. LIGA
21. FORDULÓ
Liefering–Austria Lustenau 1–2
Liefering: Bukta Csaba kispados volt.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 2
31. FORDULÓ
Le Havre AC–Niort 0–0
Le Havre: Bese Barnabás végigjátszotta a mérkőzést.

IRÁN, PERSIAN GULF PRO LEAGUE
24. FORDULÓ
Nasszadzsi Mazandaran–Szepahan 0–0
Szepahan: Koman Vladimir végigjátszotta a meccset.

PORTUGÁLIA, SEGUNDA LIGA
28. FORDULÓ
Benfica B–Farense 3–1
Benfica B: Csoboth Kevin nem volt a keretben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik