Légiósok: Futács minden pénzt megér a Hajduknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.12. 09:37
null
Futács Márkó (balra) a Hajduk Split Gulliverje (Fotó: slobodnadalmacija.hr)
Eddig 22 bajnokin 12 gólt szerzett, ezzel a horvát bajnokság egyik legeredményesebb játékosa Futács Márkó, a Hajduk Split labdarúgója. A csatárról a Slobodna Dalmacijában jelent meg egy olyan írás, amelyet magyar futballista ritkán kap a külföldi sajtótól.

 

„A Hajduknak hiányzott Futács: az a játékos, aki minden centet megér” – írja cikkében a horvát napilap, méltatva ezzel a splitiek csatárát. Az írás szerint úgy tűnik, sikerült megtalálni az ideális edzőt a 2015-ben a Videotonnal bajnoki címet szerző Joan Carrillo személyében, de nagyon dicséri Mário Branco sportigazgatót is, elsősorban azért, mert szerződtette Futács Márkót.

Az elején ugyan komoly felháborodást okozott, hogy a magyar légiós havi 18 ezer eurót (azaz 5.4 millió forintot) keres, de „amit a pályán mutatott, azért minden pénzt megérdemel”.

Az ő érkezésével gyökeresen megváltozott a csapat szerkezete és taktikája is, a cikk szerzője által csak Gullivernek becézett játékosra (és góljaira) ugyanis nagy szükség volt, hiszen a vendégegyüttesek rendszerint védekezni mennek Splitbe.

„Futács az a futballista, aki folyamatos nyomás alatt tartja az ellenfél kapuját, meg tudja tartani a labdát, és kiszolgálja a felfutó csapattársakat” – olvasható. Állítólag korábban Slaven Bilic, a West Ham jelenlegi és a Besiktas korábbi edzője is felhívta a figyelmet a játékára, mert jó benyomást tett rá még a Mersin Idmanyurdu támadójaként.

A cikk végén lévő szavazás mindent elmond: az olvasók 90 százaléka szerint Futács jelenti a különbséget a Hajduk és az aktuális ellenfele között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik