Légiósok: Futács 1+1 éves szerződést írt alá a Hajdukkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 19:40
null
Futács Márkóra lecsapott a Hajduk Split (Fotó: hajduk.hr)
Ahogy beszámoltunk róla, a Hajduk Split labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Futács Márkó.

 

Miután átesett a szokásos orvosi vizsgálaton, illetve egy térdspecialista is megnyugtató diagnózist közölt a korábban sérült lábáról, a Hajduk Split egy plusz egy éves szerződést kötött Futács Márkóval. A magyar válogatott csatár az Európa-ligában mutatkozhat be új csapatában.

„Pályafutásom legnehezebb időszakán vagyok túl, a keresztszalag-szakadásom előtt sosem voltam sérült, nem volt tapasztalatom, hogyan tud a futballista könnyebben átvészelni egy ilyen nyolc hónapos kihagyást. Karrierem során rengeteget mondták nekem, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen alkatom van és ennyire erősek a combizmaim, mert nem kell tartanom a sérülésektől. Erre tessék, edzésen, egy teljesen ártalmatlan mozdulatnál szakadtam el...” – nyilatkozta az elmúlt időszak viszontagságairól Futács Márkó.

„A rehabilitáció egyes szakaszait nehezen viseltem, nem vagyok az a kanapén ülő típus, lehangolt a tehetetlenség, ugyanakkor motivált voltam, és bíztam benne, hogy a sikersztorinak nem nevezhető törökországi kaland után jobb helyen folytathatom. Voltak magyar megkeresések, de végül egyik sem jött össze. Aztán befutott a spliti lehetőség, ami éppen olyannak tűnt, amire vágytam. Nagy klub, amely minden idényben nagy célokért küzd, és olyan támadófocit játszik, ami fekszik az olyan csatárnak, amilyen én vagyok.”

„Az érkezésem óta ezt csak megerősítették a látottak, a vezetőedző és a sportigazgató is az első pillanattól érezteti velem: fontos láncszeme lehetek a csapatnak. Arról nem beszélve, hogy mindenki tökéletesen beszél angolul – Mersin után ez is nagy ajándék… Ma már a kerettel készülök, és bár nem utazom a romániai Európa-liga-meccsre, a visszavágón akár már pályára is léphetek. Megnézte a térdem egy helyi specialista, aki szerint a lábam rövid időn belül tökéletes lesz, nem kell aggódnom miatta. Szeretnék gyorsan játékba lendülni, gólokat szerezni, hogy újra képbe kerüljön a nevem a válogatottnál” – tette hozzá a háromszor válogatott csatár.

„Márkó sérülése után olyan egyesületet kerestünk, amelynél visszanyerheti régi formáját, ahol újra rendszeres játéklehetőséghez jut, és lesz továbblépési lehetősége. Több magyar klub szóba került, az egyik együttessel tulajdonképpen meg is egyeztünk, ám az utolsó pillanatban nem jött létre a megállapodás...” – kommentálta a választást Filipovics Vladan menedzser.

„Most már azt mondom, jó, hogy így alakult. Régi vágyam volt, hogy a volt Jugoszlávia négy nagy klubjának – Partizan, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Hajduk Split – egyikébe magyar játékost vigyek, mert tudom, hogy ha itt kimagaslóan teljesít egy labdarúgó, sokkal könnyebb topbajnokságba kerülnie, mintha az NB I-ben játszik jól. Egyelőre ez a helyzet, bízunk benne, hogy idővel ezen a téren is felzárkózik a magyar futball. A spliti vezetők mindvégig hangsúlyozták: Márkóra van szükségük, tudják, hogy mire képes, és azzal is tisztában vannak, befektetés szempontjából sem kötöttek rossz üzletet!”

A háromszoros válogatott támadó a diósgyőri idényt követően az elmúlt két szezonját Törökországban töltötte a Mersin Idman Yurdunál, amely kiesett a török élvonalból. A legutóbbi idényben Futács ősszel keresztszalag-szakadást szenvedett, így az évad nagy részét kihagyta. Klubját pedig a szezon közben feljelentette a nemzetközi szövetségnél, mert többhavi fizetését nem kapta meg. Ezért már áprilisban jeleztük, hogy a nyáron biztosan klubot vált (az NB I-ből is volt iránta érdeklődés, a DVTK és a Videoton részéről).

A magyar támadó a Hajduk Splitnél másfajta célokért küzdhet, hiszen a dalmát csapat hagyományosan a legjobb horvát együttesek közé tartozik. A Hajduk a nemzetközi kupában a jövő héten már játszik az Európa-liga második selejtezőkörében, ellenfele a Bőle Lukáccsal nemrég szerződést hosszabbító román CSMS Iasi lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik