Légiósok: Felelősség, de nincs rajtam nyomás – Nagy Ádám

Vágólapra másolva!
2017.02.03. 08:16
null
Nagy Ádám eleganciájára pályán kívül, és azon belül sem lehet panasz
Olaszországba szerződésekor sokan féltették Nagy Ádámot, ehhez képest a huszonkét bajnokiból tizenheten játszott, tizenhatszor kezdőként, ami annak tükrében, hogy a Serie A főként a fiatalok számára válhat játékostemetővé, várakozáson felüli mutató.

 

– Előfordult, hogy valamelyik arénában megilletődöttséget érzett? Mégiscsak huszonegy évesen, csupán egyszezonnyi első osztályú futballal a lábában került Olaszországba. Bár ahogy azt az egy idényt lehozta...
– Ettől még akad példa az elfogódottságra, éppen a San Siróban, az Inter ellen. Az a környezet kicsit megfogott. Nem azt mondom, hogy elnézést kértem, amiért ott vagyok, de egy pillanatra kisfiúvá változtam, az érzés azonban idővel elszállt.

– Az mennyire tudatosult önben, hogy a magyar futball legfontosabb nagykövete? Valamennyi magyar labdarúgó közül ön az egyetlen mezőnyjátékos, aki magasan jegyzett európai bajnokságban szerepel, a másik, Huszti Szabolcs alighanem országot vált. Szóval ön az, aki príma játékkal, történetesen Olaszországban kitaposhatja honfitársai útját.
– Ez valóban felelősség, fontosnak is tartom, de emiatt sincs rajtam nyomás. A magyar futballra kivetítve a kérdésfelvetést, valóban lényegesnek tartom, hogy a jövő generációja minél nagyobb számban futballozzon külföldön. Mert ha fejlődik is az NB I, koránt sincs a nagy bajnokságokat megközelítő szinten. Ugyanakkor az is fontos, hogy a légiósnak állók játsszanak is a klubjukban.

– Az ön remek bolognai idénye apropóján kérte már a klub, hogy ajánljon tehetséget Magyarországról?
– Nem, de ha úgy adódik, hogy a Bologna magyar kiszemeltről kér tőlem véleményt, készséggel elmondom, biztosan irigység nélkül, én is annak örülnék, ha minél többen lennénk a topligákban.

– Hogy a távoli jövő mellett a közelit is érintsük, a hétvégén az egyik topcsapatot fogadják, a Napolit. Győzelmi reményekkel?
– Minden mérkőzésnek úgy vágunk neki. Aztán jön hét közben a Milan... De hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Igaz, ugyanezt akarja a Napoli is, száz százalék, hogy meg kell szenvednünk a győzelemért. Ahogyan egyébként a Serie A-ban eleve megszokott.

A BOLOGNA FEDEZETE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL MÉG AZ OLASZ NYELVRŐL, AZ OLASZ KONYHÁRÓL, A VÁROSRÓL ÉS AZ EDZÉSNAPOKRÓL.

NAGY ÁDÁM ELMONDJA: MIT VOLT A LEGNEHEZEBB MEGSZOKNIA, MIBEN FEJLŐDÖTT A LEGTÖBBET, MIT KÉR TŐLE AZ EDZŐJE, DE BESZÉL A LEGENDÁS OLASZ TAKTIKÁRÓL IS.

A VÁLOGATOTT JÁTÉKOS ELÁRULJA, NYOMASZTJA-E A TEHER, HOGY GÓLT MÉG NEM SZERZETT, ILLETVE EDDIGI ELLENFELEI KÖZÜL KI TETTE RÁ A LEGJOBB BENYOMÁST.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik