Légiósok: ezt tették Futáccsal, óriási a felháborodás - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 19:58
null
Ez még egy szolid párharc a sötét mezes Futács Márkó és Renato Civelli kiözött (Fotó: olay.com.tr)
A Mersin Idmanyurdu egyelőre kiválóan szerepel a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (öt forduló után második hely), ám az újonccsapat vezetőedzője, Riza Calimbay úgy véli, nem kapnak olyan védelmet a játékvezetőktől, mint a topcsapatok. Érvként a Futács Márkóval minap történteket hozta fel.

Amint az a mellékelt videón is látszik, a múlt pénteki bajnoki mérkőzésen a Bursaspor argentin védője, Renato Civelli minden eszközt bevetett annak érdekében, hogy elvegye a labdát a hazaiak magyar támadójától, Futács Márkótól.

Riza Calimbay, a Mersin vezetőedzője öt nappal a 2–1-re megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján is felindultan beszélt a történtekről.

„Renato Civelli nemcsak a futball írott és a sportszerűség íratlan szabályait hágta át, hanem az emberi viselkedés normáit is, hiszen súlyosan veszélyeztette játékosunk testi épségét – háborgott Calimbay, aki méltó válaszként a feljelentést sem zárta ki. – Civelli kétszer-háromszor megütötte Futácsot, a játékvezető nem tett semmit, elmaradt a piros lap és a tizenegyes is. Ha ezt a három topcsapat (Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray) játékosával szemben követik el, napokig beszédtéma, és Civelli nem ússza meg a felelősségre vonást."

A Bursaspor a saját honlapján reagált. A közlemény szerint majdnem minden mérkőzésen előfordul ilyesmi, és különösen furcsa, hogy a Mersin edzője a mérkőzés után öt nappal kezd „vádaskodni” – mintha a török futballban nem lennének ennél súlyosabb, gyors megoldásért kiáltó problémák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik